Úvod Neprehliadnite vlavo RRAM: (R)evolúcia v ukladaní dát

RRAM: (R)evolúcia v ukladaní dát

1

Flash pamäte majú zásadné postavenie na obrovskom trhu so spotrebnou elektronikou a mobilnými technológiami. Dnes tieto pamäte používa väčšina z elektronických hračiek počnúc smartfónmi, tabletmi, fotoaparátmi, kamerami a podobne.

Tak ako v každom odvetví, aj v tomto sa pracuje na inováciach a zlepšeniach, pričom v tomto prípade zohráva hlavnú úlohu spoločnosť Crossbar, ktorá zverejnila informácie o novom type pamäťového čipu, ktorý by mohol nahradiť tie súčasné.

Nová technológia je známa ako odporová RAM (RRAM) a jej parametre hovoria za všetko. RRAM bude prenášať a čítať dáta 20-krát rýchlejšie pri výrazne nižšej spotrebe energie ako súčasné pamäte, zápis dát môže teoreticky prebiehať rýchlosťou až 140 MB za sekundu, ich čítanie rýchlosťou až 17 MB za sekundu a RRAM pamäte budú mať 10 krát dlhšiu životnosť ako tie tradičné.

Crossbar-RRAM-Size

Tieto parametre sú naozaj pôsobivé, no na druhú stanu existuje niekoľko ďalších faktorov, ktoré môžu daný produkt ovplyvniť. Prijatie tejto technológie závisí od ďalších výrobcov integrovaných obvodov kvôli samotnej kompatibilite RRAM čipov, RRAM čipy budú pravdepodobne drahšie ako tie súčasné a stále budú na trhu klasické flash pamäte s ktorých výrobcami bude treba na trhu súperiť.

Konkrétny dátum alebo obdobie uvedenia tejto revolučnej alebo skôr evolučnej novinky na trh nie je známy, takže by sme to na nejaký veľký rozruch zatiaľ nevideli.

Ak sa však objavia nové informácie, určite sa ich od nás včas dozviete.

zdroj: androidauthority.com