Úvod Novinky Google Google mal dvojminútový výpadok, pohyb na internete sa znížil o 40%

Google mal dvojminútový výpadok, pohyb na internete sa znížil o 40%

0

Odhadnutie toho, za akým veľkým množstvom web trafficu stojí ktorá firma, je nesmierne zložité. Niekedy sa nám však však naskytne výborná príležitosť, ako takýto odhad o niečo spresniť. Vďaka včerajšiemu výpadku Google vieme odhadnúť, že vyhľadávací gigant je zodpovedný za 40% všetkého pohybu na internete.

Predvčerom sa okolo polnoci nášho času udiala zaujímavá situácia. Všetky služby Google jednoducho prestali fungovať. Stalo sa tak len na pár minút, no fungovať prestali úplne všetky. Tento výpadok bol zaznamenaný spoločnosťou GoSquared.

Na grafe môžete vidieť, že v momente, keď prestali fungovať služby Google sa pohyb na internete znížil o 40%. Hneď po tom, ako Google služby opäť obnovil sa naopak pohyb zvýšil o ďalších 50%, keďže všetci okamžite začali kontrolovať svoje účty.

google_vypadok_graf

Niektorí technologickí nadšenci si z výpadku začali robiť srandu. Priznali, že počas výpadku nevedeli čo majú robiť, tak skúšobne otvorili vyhľadávaciu službu Microsoftu, Bing, ktorú po rýchlom nadobudnutí vrások opäť zatvorili. Keďže sa výpadok Google odohral koncom pracovnej doby v USA, veľa zamestnancov sa svojich šéfov uštipačne spýtalo, že či teda môžu ísť domov.

Výpadok našťastie trval len pár minút, po ktorých opäť všetko nabehlo. Čo presne spôsobilo výpadok všetkých služieb tak obrovského giganta, akým je Google je zatiaľ neznáme. Výpadok okrem toho postihol aj sociálnu sieť Twitter.

Čo na to hovoríte Vy? Viete si predstaviť internet bez Google?

Zdroj: GoSquare via TheRegister