Úvod Novinky HTC One mini predstavený: 4.3 palcový HD displej a UltraPixelový fotoaparát

HTC One mini predstavený: 4.3 palcový HD displej a UltraPixelový fotoaparát

1

Po tom, ako sme Vám dnes dali vedieť o tom, že predstavenie HTC One mini je na spadnutie sa to konečne potvrdilo. HTC One mini, 4.3 palcový menší brat HTC One bol konečne predstavený.

Poďme sa teda pozrieť, čo všetko si pre nás taiwanský výrobca HTC pripravil. Začať musím samozrejme displejom, ktorý je veľký 4.3 palca a s rozlíšením 720 x 1280 (HD) ponúka naozaj slušnú hodnotu ppi – 341. Zariadenie váži 122 gramov, a podobne ako HTC One, je vyrobený z jedného kusu hliníka. Novinka od HTC nie je jedna z najtenších (za čo som osobne veľmi rád). Pri hrúbke 9.25 milimetra mu však pomáha zakrivená zadná strana, ktorá sa príjemne drží, podobne ako tomu je pri HTC One.

HTC One môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Čo sa týka výpočetnej sily, tam HTC zvolil dvoj-jadrový čip Snapdragon 400 s procesorom nataktovaným na 1.4GHz. Nejde teda o tak výkonný čip ako pri HTC One, no v reálnom využití by ste nemali zbadať žiadne problémy. Najväčším sklamaním celého zariadenia je pravdepodobne jeho RAM. HTC One mini totiž disponuje len s jedným gigabajtom, čo je pre mid-range zariadenie slušné, no radi by sme videli aspoň 1.5 až 2GB.

htconeminiofic2

HTC One vľavo a HTC One mini vpravo

HTC One mini má dva fotoaparáty. Ten zadný má pred názvom nadpis UltraPixel, čo znamená, že má väčšie pixely, ktoré snímajú svetlo. Samotný senzor je pritom veľký 1/3 palca. Jedna vychytávka z HTC One jeho menšej verzii chýba a tou je optická stabilizácia obrazu, čo je veľká škoda. Na druhej strane Vám UltraPixelový fotoaparát ponúkne nahrávanie HDR videa v 1080p rozlíšení. Okrem toho budete vedieť natočiť aj tzv. slow-motion video. Ak by ste sa chceli fotiť na záchode, poprípade si s niekým zatelefonovať cez Skype, k dispozícii budete mať 1.6MPx predný fotoaparát.

Predná strana zariadenia je veľmi podobná tej na HTC One a to z jedného jednoduchého dôvodu. Podobne ako jeho starší brat, má totiž popri displeji duálne reproduktory, HTC BoomSound, ktoré z počúvania hudby na smartphone robia úplne iný zážitok.

[fve]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T7USply-sxw[/fve]

Rovnakou nevýhodou v podobe chýbajúceho microSD slotu na HTC One trpí aj jeho mini verzia. Aj napriek tomu, že poskytuje 16GB vnútornej pamäti, ktorá je aj pre mňa postačujúca, sa s tým veľa ľudí nevyrovná. Podobný príbeh platí aj pri batérii, ktorá má kapacitu len 1,800mAh.

Cena a dostupnosť zariadenia na Slovensku je zatiaľ neznáma. Vieme len toľko, že HTC One mini bude dostupný v dvoch farebných prevedeniach a to v striebornom a čiernom. Zahraničné servery však upozorňujú, že začiatok predaja pre vybrané trhy je naplánovaný na august, zvyšok sveta zariadenie dostane v septembri.

Zdroj: Tlačová správa via PhoneArena