Úvod Novinky Český T-Mobile spúšťa verejný test LTE, surfovať môžete neobmedzene

Český T-Mobile spúšťa verejný test LTE, surfovať môžete neobmedzene

0

Po pol roku interného testovania sa český operátor rozhodol svoju novú sieť sprístupniť všetkým zákazníkom. Jedinou požiadavkou je nová SIM karta a zariadenie, ktoré podporuje LTE. Nové SIM karty má väčšina z Vás a čo sa týka zariadení, podporovaná je napríklad Xperia Z, HTC One SV, iPad mini, iPad 4 a z modemov Huawei E398.

Pre aktiváciu rýchleho pripojenia je nutné zaslať SMS správu na nasledujúce čísla.

  • V prípade aktivácie – SMS na číslo 4603 s textom LTE A
  • V prípade deaktivácie – SMS na číslo 4603 s textom LTE D

Server Dotekomanie ďalej upozorňuje na fakt, že SMS musí byť odoslaná zo zariadenia, na ktorom chcete LTE využívať. V prípade modemu si službu môžete aktivovať v Můj T-Mobile, poprípade na predajni, či pomocou zákazníckeho centra.

Dobrou správou je rozhodnutie T-Mobile nezapočítavať prenesené dáta a tak môžete skutočne presurfovať toľko, koľko uznáte za vhodné. Váš FUP limit týmto nebude nijako ovplyvnený.

Nevýhodou nového LTE je jeho dostupnosť. Pripojenie je totiž dostupné len v Mladé Boleslavi a v časti Prahy 4. Naopak, pozitívnou správou je obdobie testu, ktoré bude trvať minimálne do konca augusta a počas ktorého sa bude sieť rozširovať.

Nachádza sa niekto v spomínaných oblastiach so zariadením, ktoré podporuje LTE? Vyskúšate novú generáciu mobilného internetu?

Zdroj: Dotekomanie