Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: Floating Notifications – šikovné notifikácie stále v dohľade

Tip na aplikáciu: Floating Notifications – šikovné notifikácie stále v dohľade

0

Nestačia vám upozornenia v notifikačnej lište? Máme pre vás potom veľmi jednoduché riešenie, stačí si len nainštalovať aplikáciu Floating Notifications, ktorá sa už o všetko postará. Čo teda táto šikovná vec dokáže? Čítajte ďalej.

Dnes sme sa dostali k veľmi zaujímavej Android aplikácii s názvom Floating Notifications, preto sa aj objavila v našom tipe na aplikáciu. Z prekladu názvu však už podaktorí nepochybne tušia, o čo asi pôjde. Táto aplikácia totižto prinesie do vášho Android zariadenia tak trošku iný spôsob upozorňovania, tzv. plávajúce notifikácie, na nové maily, sms-ky alebo iné udalosti. Využíva štýl oficiálnej aplikácia pre sociálnu sieť Facebook, kde keď s niekým komunikujete prostredníctvom správ, môžete mať aktuálnu konverzáciu vždy po ruke vďaka malej ikonke s fotkou užívateľa na niektorej zo strán displeja, ktorá je viditeľná aj počas používania inej aplikácie alebo vykonávania iných aktivít na Android zariadení. No a podobným spôsobom upozorňuje na udalosti aplikácia Floating Notifications.

V prípade, že vám príde napr. sms-ka, a máte aktivované upozornenia na textové správy v nastaveniach Floating Notifications, na niektorej zo strán displeja uvidíte malú ikonku ako upozornenie (+ fotka kontaktu, z ktorého sms-ka prišla), tá sa potom dá presunúť na akékoľvek miesto na displeji, aby nezavadzala. Ak na ikonku kliknete, zobrazí sa text sms-ky vrátane akcií, ktoré je možné vykonať – Odpovedať na sms-ku, Zavolať danému kontaktu atď.. Samozrejme, možnosti „plávajúceho“ upozorňovania Floating Notifications je možné využiť aj pri iných aplikáciach (napr. mail, rôzne aplikácie na textovú komunikáciu – Hangouts). Nechýbajú ani rozsiahle možnosti na úpravu a prispôsobenie notifikácií podľa chuti.

Screenshot_2013-06-12-16-36-04 Screenshot_2013-06-12-16-35-29 Screenshot_2013-06-12-16-35-44

Aplikácia Floating Notifications je dostupná zdarma, no má to samozrejme malý háčik. Ide len o 30 dňovú trial verziu, takže po 30 dňoch používania si budete musieť priplatiť sumu 1.49 Eur, aby ste mohli aplikáciu aj naďalej využívať.

[app]robj.floating.notifications[/app]

[app]robj.floating.notificationsunlocker[/app]

Zdroj: Google Play Store