Úvod Novinky LiveMap: Inteligentná prilba pre motorkárov s HUD displejom, 4G LTE, GPS a...

LiveMap: Inteligentná prilba pre motorkárov s HUD displejom, 4G LTE, GPS a viac

2

Google Glass je možno skvelým doplnkom pre každodenný život, nová Indiegogo kampaň však prináša niečo oveľa zaujímavejšie, hlavne ak sa zaujímate o motorky. LiveMap je prilba pre motorkárov, ktorá okrem iného ponúka navigáciu a rôzne iné vychytávky. Zaujal som Vás? Tak čítajte ďalej.

prilba2 prilba3

prilba4

Táto prilba sa snaží opraviť jednu chýbajúcu vec, ktorá motorkárov trápi už nejaký ten čas. Na motorkách nezoženiete poriadne mapy. Bodka. LiveMap sa snaží opraviť práve tento problém a to vďaka ich novej prilbe, ktorá je poháňaná Androidom. Len si predstavte, že by ste počas cesty na motorke, kde samozrejme nie ste chránení voči okoliu museli vyťahovať smartphone či mapu. Inteligentná prilba Vám užitočnú navigáciu zobrazí priamo pred očami bez toho, aby tým ohrozila Vašu koncentráciu na cestu.

prilba1

Jedná sa o ruský projekt, ktorý v Moskve získal zvýšenú pozornosť. Podporu dokonca aj od úradu pre výskum a ďalších inštitúcií, vrátane Skolkovovej nadácie. Spoločnosť verí, že sa im podarí vyzbierať $150,000 a to do 12. júla. Ak to sa im to podarí, prilba by sa mala začať predávať v USA a Austrálii už budúci rok a v Európe o rok pozdejšie.

[fve]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wCfjX-KEWmA[/fve]

Aktuálna cena takejto prilby je $1500, čiže niečo podobné ako cena za vývojársku edíciu Google Glass. Či bude budúcnosť motorkárov takáto ukáže len čas. Čo si však myslíte Vy? Malo by tých z Vás, ktorí sa prepravujete na motorke význam?

Zdroj: Indiegogo via AndroidPolice