Úvod Výrobcovia LG LG potvrdzuje: Masová výroba ohybných displejov už v Q4, prvý telefón s...

LG potvrdzuje: Masová výroba ohybných displejov už v Q4, prvý telefón s ohybným displejom už tento rok

5

LG Display dnes potvrdil, že tak, ako sme predpokladali, masovú výrobu ohybných displejov začnú už v štvrtom kvartáli 2013. To teda znamená, že LG predbehne Samsung a bude tak prvou spoločnosťou, ktorá na trh prinesie ohybné displeje.

„Dokončili sme vývoj našich prvých ohybných displejov. S ich masovou výrobou začneme už v štvrtom kvartáli tohto roku,“ prezradil LG.

LG má údajne začať s výrobou OLED displejov schopných poňať až Ultra HD rozlíšenie (UHD). Panely by sa mali začať vyrábať vo fabrike, ktorá sa nachádza v kórejskom Paju.

„Pre výrobu ohybných OLED displejov použijeme technológiu rezania 4.5. generácie. Mesačná kapacita pre výrobu nových displejov bola nastavená na 12,000 kusov,“ vysvetľuje spoločnosť.

Čo nás vôbec neprekvapuje je fakt, že LG plánuje okamžité využitie nových displejov pri výrobe celkom prvého smartphonu s ohybným displejom, ktorý si budete môcť kúpiť a to už koncom tohto roka.

Ohybné displeje si však LG nenechá len pre seba, plánujú ich totiž predávať aj ďalším výrobcom smartphonov. Nová technológia je zlomom v tradičných displejoch a LG potvrdil, že už teraz pracujú na ohybných UHD displejoch pre TV. Čo si o tom myslíte Vy? Tešíte sa na novú éru displejov?

Zdroj: Korea Times via PhoneArena