Úvod Neprehliadnite vlavo Koreatimes: Samsung Galaxy Camera 2 už toto leto, tvrdí J.K. Shin

Koreatimes: Samsung Galaxy Camera 2 už toto leto, tvrdí J.K. Shin

0

CEO Samsung Electronics, J.K. Shin, prezradil reportérom spravodajského webu Koreatimes.co.uk dátum, kedy bude údajne predstavený nasledovník inteligentného kompaktu Samsung Galaxy Camera s operačným systémom Android.

„Samsung predstaví nový fotoaparát s Androidom“

Zdá sa, že Samsung Galaxy S4 Zoom nebude jediné foto-zariadenie s Androidom v tomto roku. Podľa slov J.K. Shin-a plánuje kórejsky gigant Samsung uviesť ešte v roku 2013 na trh aktualizovanú verziu kampaktného fotoaprátu Galaxy Camera. Konkrétne sa tak má stať 20. júna na podujatí v Londýne.

Zariadenie Galaxy Camera sa od jeho prvého predstavenia stretlo s pomerne ostrou kritikou, ktorá bola namierená na nezmyselnosť kombinácie jeho hardvéru, ceny, možností a funkcií. Avšak, pravidelní užívatelia sociálnych sietí si ho nemôžu vynachváliť. Ponúka totižto, vďaka operačnému systému Android, slotu na SIM-kartu a množstvu dostupných aplikácií v Google Play Store, obrovské možnosti, ako okamžite zdielať vyhotovené momenty vo forme fotografií, či videí na internet alebo medzi priateľmi prostredníctvom komunikačného softvéru kdekoľvek v teréne.

Shin taktiež podotkol, že patentové súboje s najväčším rivalom Apple nie sú vôbec pri konci. Táto patentová vojna by tak mala aj naďalej pokračovať, takže sa môžeme opäť tešiť na nové pikošky zo súdnych miestností. Pred nedávnom medzinárodná obchodná komisia v USA navyše zakázala kalifornskému jabĺčku predávať niektoré staré modely iPhon-ov a iPad-ov v spojených štátoch, na základe rozhodnutia, že porušujú niektoré z patentov vo vlastníctve kórejského Samsungu. Prezident Barack Obama má tak 60 dní na rozmyslenie, či konečne rozhodnutie obchodnej skupiny prijme alebo odmietne.

Zdroj: koreatimes.co.kr via engadget.com