Úvod Novinky Android CyanogenMod ochráni citlivé údaje. Inkognito mód už v blízkej budúcnosti

CyanogenMod ochráni citlivé údaje. Inkognito mód už v blízkej budúcnosti

0

Steve Kondik, zakladateľ CyanogenMod-u, čo je obľúbená otvorená platforma pre skúsenejších Android používateľov slúžiaca pre náhradu oficiálneho firmware v smartfónoch a tabletoch za alternatívu tretích strán, zverejnil informácie o novej, veľmi zaujímavej a vítanej funkcii, ktorá by sa mala objaviť v blízkej budúcnosti.

Jedná sa o tzv. Inkognito mód, pričom sa už určite každý z nás stretol so zdanlivo jednoduchou aplikáciou, ktorá si pred inštaláciou vyžadovala prístup k vaším kontaktom, správam, kalendáru či polohe. Práve tieto údaje majú byť vďaka Inkognito módu chránené a neposielané ďalej.

nexusae0_13-1_thumb
Jednoducho spustíte aplikáciu v tomto režime a ak si to rozmyslíte, dokážete mód promptne vypnúť z oznamovacej lišty. Samozrejme, niektoré aplikácie bez údajov o polohe nemusia fungovať správne pokiaľ je to ich podstata. (napr. Foursquare)


nn

Steve Kondik taktiež poukazuje na to, že funkcia nebude blokovať reklamy alebo nejakým spôsobom zasahovať alebo meniť identifikačné údaje zariadenia ako napr. IMEI číslo a bude slúžiť čisto na udržanie osobných údajov v súkromí. Používatelia CyanogenModu-u už iste tušia, že pre správnu funkčnosť budú potrebné root práva, čo však pre nich určite nebude problém.

Kedy konkrétne bude Inkognito mód dostupný známe nie je, každopádne palec hore.

zdroj: androidpolice.com