Úvod Novinky Qualcomm ukázal displej budúcnosti. 5.1 palcový displej Mirasol s 577dpi

Qualcomm ukázal displej budúcnosti. 5.1 palcový displej Mirasol s 577dpi

0

Éra veľkých displejov nás už stihla obohatiť aj o úžasne vysoké hustoty pixelov na palec, tzv. hodnoty ‚ppi‘. Ešte pred rokom sa 5 palcový displej s 440ppi objavoval len v rôznych špekuláciách a dnes ho už berieme ako samozrejmosť. Je dôležité si uvedomiť, že technológia nespí a tak už čoskoro možno uvidíme ešte ostrejšie a krajšie displeje.

Qualcomm práve ukázal na čom pracuje a vyzerá to úžasne. Spoločnosť totiž ukázala ich 5.1 palcový displej Mirasol s rozlíšením 2560 x 1440, čo mu dáva úžasnú hustotu pixelov na palec až 577ppi. Displej okrem toho disponuje technológiou, ktorá by mala šetriť batériu.

[fve]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NfgG2kaHi-I[/fve]

Technológia Mirasol sa od tradičných LCD/OLED displejov líši v niekoľkých smeroch. Narozdiel od spomínaných technológií svetlo, ktoré padá na displej odráža veľmi podobným spôsobom, na aký sme zvyknutí z prírody. Nová technológia však neposkytuje rovnako živé farby ako aktuálne moderné displeje. Displej nedokáže zobraziť skutočnú čiernu alebo bielu a tak sa usadil niekde v strede týchto dvoch extrémov. Ako som však už spomenul, jeho obrovskou výhodou je fakt, že je až 6 krát viac šetrnejší k batérii.

Qualcomm je však bohužiaľ približne dva roky od predstavenia podobného displeja na trhu. Spoločnosť už však začala ukazovať prvotné prototypy na rôznych smartphonoch a inteligentných hodinkách.

[nggallery id=297]

Zdroj: Engadget via PhoneArena