Úvod Novinky Japonskí študenti už nebudú používať zošity, namiesto toho budú mať 13.3 palcový...

Japonskí študenti už nebudú používať zošity, namiesto toho budú mať 13.3 palcový tablet

3

E-ink technológia pre Sony nie je žiadnou novinkou, no tentokrát sa pomocou svojho prototypu namiesto knihomoľov zameral priamo na študentov. Nový e-paper tablet je oveľa väčší než bežné tablety alebo elektronické čítačky, keďže disponuje obrovským 13.3 palcovým displejom s rozlíšením 1200 x 1600 pixelov. Displej je preto rovnako veľký ako obyčajný papier veľkosti A4.

Displej okrem toho podporuje stylus, vďaka ktorému bude navigácia medzi poznámkami jednoduchá, vrátane šikovných poznámok k PDF súborom (zatiaľ jediný formát, ktorý zariadenie podporuje).

Prototyp je hrubý 6.8 milimetra a váži 385 gramov, čo sú perfektné rozmery, ktoré sa hravo zmestia do každej školskej tašky. Zariadenie okrem toho ponúka 4GB vnútornej pamäti s možnosťou ju rozšíriť pomocou microSD karty a Wi-Fi (pre zdieľanie poznámok). S vypnutou Wi-Fi by malo zariadenie vydržať nabité až tri týždne.

Zariadenie je vo fáze prototypu, čo znamená, že sa na ňom stále pracuje a vylepšuje sa jeho výkon a softwarová optimalizácia. Zaujímavá náhrada zošitov sa bude skúšať koncom tohto roka na troch japonských univerzitách, kde sa preverí jej prínos alebo naopak problémy s využívaním.

Čo si myslíte Vy? Sú tablety budúcnosťou vo vzdelávaní alebo tu s nami bude papier ešte nejaký ten rok?

Zdroj: Engadget via SME