Úvod Novinky Úlohou najnovších smartphonov od Samsungu je zvýšiť predaje v Číne

Úlohou najnovších smartphonov od Samsungu je zvýšiť predaje v Číne

0

Samsung nedávno predstavil niekoľko zaujímavých zariadení, vrátane obrovskej rady Galaxy Mega, ako aj menšie a lacnejšie zariadenia. Vyzerá to však tak, že úlohou nových zariadení nie je zvýšenie „chtíča“ spotrebiteľa zo západných krajín. Samsung sa naopak zameria na obrovský čínsky trh.

Okrem Mega 6.3 a Mega 5.8 Samsung predstavil aj Galaxy Win, Trend II, Trend Duos II a Galaxy Star, ktorý je najlacnejším modelom, zo všetkých spomenutých. Tieto zariadenia nemajú až taký vysoký výkon ako high-end smartphony, na ktoré sa teší väčšina z Vás – pozerám sa na teba Galaxy S4. Vyzerá to však tak, že Čína nie je krajinou nadupaných smartphonov, preferujú obrovské displeje a mid-range hardwarovú výbavu.

To, prečo chce Samsung zaplaviť čínsky trh je jasné. Minulý rok zaznamenali 153% nárast v predajoch, čo je samozrejme obrovský úspech. Keďže je čínsky trh jeden z tých, ktoré sa začínajú prebúdzať a otvárať produktom, na ktoré sme zvyknutí, Samsung nebude váhať ani sekundu a využije svoju príležitosť. Koniec koncov, na čínsky trh sa začal zameriavať aj Apple, či HTC.

Zdroj: Digitimes via PhoneArena