Úvod Novinky Samsung vysvetľuje, prečo Galaxy S4 nemá FM rádio

Samsung vysvetľuje, prečo Galaxy S4 nemá FM rádio

17

Ak ste si špecifikácie Galaxy S4 naštudovali poriadne, tak ste si možno všimli, že si na ňom len tak ľahko nepustíte rádio. Narozdiel od predchádzajúcich modelov, ktoré mali zabudovaný FM prijímač sa Samsung rozhodol tento kúsok hardwaru odstrániť, keďže je presvedčený o tom, že spotrebitelia už o klasické rádio nemajú záujem.

Ruskému webu Hi-Tech.mail.ru sa podarilo získať vyjadrenie Samsungu ohľadom chýbajúceho prijímača.

„Naše štúdie preukázali zmenu trendu“
„Naše štúdie preukázali zmenu trendu smerom k digitálnemu vysielaniu, presnejšie ku počúvaniu hudby pomocou sociálnych sietí alebo na YouTube. Vlajková loď sa sústreďuje na spotrebiteľov, ktorí obsah konzumujú digiátlnou formou.“

Samsung má v niečom pravdu. Väčšinou si hudbu pustím cez internet alebo si ju nahrám priamo do telefónu. Presvedčenie, že väčšina hudby sa streamuje z internetu je však nesprávna. Len si zoberte aké malé sú niektoré limity mobilného internetu. Ak by som mal s FUP 250MB počúvať celý deň rádio cez internet, tak by som si vyčerpal limit na celý zvyšok mesiaca. Vôbec by ma však neprekvapilo, ak by sa Samsung FM čip z výbavy vyradil kvôli ďalšiemu zdroju spotreby, už aj tak dosť hladného zariadenia.

Samsung i9505 Galaxy S IV 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Ako som už spomenul, drvivá väčšina ľudí, ktorí trávia čas počúvaním pesničiek cez svoj smartphone používa pravdepodobne mp3 súbory. Počúvanie rádia však nie je o počúvaní Vašej obľúbenej hudby dookola. Som si istý, že veľa ľuďom, ktorí si nový Galaxy S4 kúpia bude FM Radio chýbať, no zároveň som si istý, že niektorí si túto zmenu ani nevšimnú.

[poll id=“109″]

Zdroj: Hi-Tech.mail.ru via AndroidAuthority