Úvod Novinky Samsung: Mesačne predáme 1 miliónov kusov Galaxy Mega 5.8

Samsung: Mesačne predáme 1 miliónov kusov Galaxy Mega 5.8

3
Samsung si verí. Predpokladá totiž, že každý mesiac predá približne 1 milión kusov Galaxy Mega 5.8.

Tieto informácie pochádzajú od dodávateľov 5.8 palcových dotykových panelov. Tvrdí to server DigiTimes, ktorý informoval o tom, že Samsung si objednal 1 milión kusov dotykových panelov od Chunghwa Picture Tubes (CPT) a Giantplus Technology, dvoch spoločností, ktoré budú zásobovať výrobu Galaxy Mega 5.8.

Samsung Galaxy Mega 5.8 bol oficiálne predstavený ešte včera. Prvé dodávky dotykových panelov by mali doraziť už v máji – júni a to je presne predpokladané obdobie začatia predaja. Medzičasom však bolo potvrdené, že minimálne jeden zo západných trhov Galaxy Mega 5.8 nedostane a tým trhom je Spojené Kráľovstvo.

galaxymega1

Samsung veľkým displejom pravdepodobne dôveruje, keďže dáta, ktoré doposiaľ zozbierali potvrdili, že darí sa aj zariadeniam s veľkými displejmi, no nižšími špecifikáciami, ako napríklad Galaxy Grand Duos. Aj napriek žalostnému rozlíšeniu 480 x 800 si Samsung objednal až 2 milióny kusov dotykových panelov len pre jeden mesiac. Vyzerá to tak, že ľudí veľké displeje lákajú asi tak, ako lesklé objekty lákajú straky.

Samsung sa snaží získať komponenty pre svoje mid-range zariadenia od rôznych dodávateľov, keďže svoje AMOLED panely si šetrí pre Galaxy S4 a ostatné high-end zariadenia.

Rok 2013 je rokom obrovských displejov. Jedným z ďalších príkladov je Galaxy Mega 6.3, teda zariadenie s ešte väčším displejom, Huawei Ascend Mate 6.1, či zariadenia od Sharp a Panasonicu. Škoda, že nemôžem vrátiť čas a smiať sa na ľuďoch, čo tvrdili, že 4.3 palcový veterán HTC HD2 bol „pádlo“.

Zdroj: DigiTimes via PhoneArena