Úvod Zaujímavosti Zahrajte si Android hry na vašom mobilnom zariadení s herným ovládačom

Zahrajte si Android hry na vašom mobilnom zariadení s herným ovládačom

15

Dnes som prvý krát otestoval hranie na tablete Nexus 7 (aj na ASUS MeMo Pad 10) prostredníctvom bezdrôtového herného ovládaču Speed-Link Strike FX Wireless. Po zapojení ovládaču cez vhodný OTG kábel padla ihneď do oka multiplayer-hra Shadowgun: Deadzone, do ktorej vložili vývojári z MADFINGER Games plnú podporu pre herné ovládače. Výnimkou bez plnej podpory nie sú ani ich Android hry ako Dead Trigger alebo Shadowgun, ponúkajúca singleplayer s kampaňou. Prečítajte si teda, aké vo mne zanechala táto zaujímavá herná kombinácia pocity.

2013-03-11 20.40.38

Android hru Shadowgun: Deadzone som hrával už dlhšie, no nikdy som nevedel prísť na chuť hraniu prostredníctvom dotykov na skle. Okrem toho, že ma po pár minútach začali bolieť prsty a trnuli mi ruky, nevedel som takmer nič poriadne trafiť. Neviem vlastne ani prečo, ale nečítal som si na internete žiadne recenzie na herné ovládače k Android zariadeniam, môj výber nesprevádzala ani žiadna analýza optimalizácie, jednoducho som len prišiel do obchodu, zobral hneď prvý ovládač za 30 Euro, OTG kábel za 2 Eurá a utekal som testovať.

Ovládač som si zaobstaral s nie moc známou značkou Speed-Link, model Strike FX, a aj keď nejde možno kombinácia OTG kábla a bezdrôtového ovládača moc do hlavy, model Strike FX sa pripája k zariadeniu prostredníctvom bezdrôtovej technológie cez zariadenie podobné USB kľúču. Prvý som do Nexus 7 zapojil OTG kábel, do toho spomínané USB zariadenie dodávané k ovládaču, ktoré som s ním spároval stlačením jedného tlačidla na ovládači. Tu sa takmer celá, pomerne jednoduchá, konfigurácia končí, ostatné sa už nastavuje priamo v hre (samozrejme, podľa toho v akej). Napríklad v hre Shadowgun: Deadzone si po korektnom pripojení ovládaču nastavíte akcie na jednotlivé tlačídlá a zábava môže začať.

2013-03-11 19.53.15

Osobne sa mi zo začiatku hralo veľmi ťažko, no všetko chce len svoj cvik. Po pár odohraných hrách v Shadowgun: Deadzone som začínal cítiť menšiu výhodu oproti súperom, ktorí hrali klasickým štýlom. Ďalšiu hru, ktorú som otestoval s herným ovládačom bola pekná skákačka Sonic 4 Episode II THD. V tej som dokonca nemusel nastavovať akcie k tlačidlám, len som ju spustil a hneď som mohol mastiť.

Pre pravých gejmerov preto silno odporúčam kombináciu ovládača a Android zariadenia, aj keď je výber spomedzi kvalitných hier v obchode Google Play biedny, chlapci zo štúdia MADFINGER Games myslia na alternatívne ovládanie a môžete si ich tituly zahrať veselo z pohodlia s herným ovládačom. Ak však máte zariadenie s Tegra procesorom, priamo v obchode TegraZone od Nvidie nájdete hry so značkou „Controller“, indikujúcu pridanú podporu pre ovládače. V prípade otázok sa neváhajte pýtať v komentároch.

Foto: images.speed-link.de