Úvod Novinky Samsung Galaxy S4: Objavili sa ceny a dostupnosť príslušenstva! Zn. nebude to...

Samsung Galaxy S4: Objavili sa ceny a dostupnosť príslušenstva! Zn. nebude to lacné

4

Českému serveru SamsungMania sa podarilo získať cenový prehľad a dostupnosť jednotlivého príslušenstva pre Galaxy S4 vrátane indukčnej nabíjačky, špeciálnej váhy a rôznych dockovacích staníc.

Informácie nižšie nie sú oficiálne potvrdené, takže by som ich bral so štipkou nadhľadu, no každopádne je to výborná orientačná príručka k tomu, čo nás pravdepodobne čaká už o pár týždňov. Nižšie už nájdete rozpis všetkého príslušenstva.

Flip puzdro S-view

sview

Flip puzdro je novinka od Samsungu, ktorá ponúka vystrihnutú časť, ktorá zobrazuje malú časť displeja, na ktorom sa zobrazí dátum, nastavené budíky, zmeškané hovory a prijaté správy. Po zatvorení puzdra sa zariadenie automaticky zamkne, no vďaka vystrihnutému otvoru pre mikrofón budete môcť volať aj so zatvoreným puzdrom. Cena za takúto ochranu smartphonu je 1199 Kč, čo je v prepočte €46,60. Puzdro by malo byť dostupné už počas 14. týždňa.

Flip puzdro

flip

Flip puzdro poznáme už z Galaxy S III, ide o jednoduchý a ľahký obal, ktorý príde v niekoľkých farebných prevedeniach vrátane White Frost (biely), Black Mist (čierny), Pink (ružový), Yellow Green (žltozelený), Light Blue (svetlomodrý), Orange (oranžový) a Yellow (žltý). Podobne ako pri puzdre S-view je aj na tomto puzdre vykrojený otvor pre reproduktor. Puzdro bolo nacenené na 699 Kč, čo je v prepočte €27. Dostupné bude počas 14. týždňa.

Ochranný kryt plus

krytplus

Takýto kryt je určený pre nasadenie na zadný kryt zariadenia a vyrobené sú kombináciou polykarbonátu a termoplastických polyuretánov. Doporučená cena je 349 Kč, čo je v prepočte €13,56 a dostupnosť je opäť nastavená na 14. týždeň.

Kožené puzdro

kozenepuzdro

Kožené puzdro navrhnuté tak, aby ochránilo Váš nový Galaxy S4 bude dostupné len v hnedom spracovaní za doporučenú cenu €46,60. Predávať by sa malo začať od 15. týždňa.

Nabíjacia sada s batériou

baterka

Takáto sada obsahuje externú nabíjačku batérií vrátane samotnej 2,600mAh batérii. Doporučená cena bola nastavená na €38 s dostupnosťou od 15. týždňa. Od 18. týždňa bude dostupná aj samotná batéria za €22,90.

Slúchadlá

sluchadla

Ide o špeciálne navrhnuté slúchadlá, ktoré majú v každom slúchadle až dva reproduktory. Na kábeli nechýba ani ovládanie hlasitosti a tlačidlo pre prijímanie a skladanie hovorov. Odhlučnené slúchadlá budú stáť €22 a dostupné budú od 15. týždňa.

Bezdrôtové nabíjanie

indukcnenabijanie

Indukčná podložka, ktorú Samsung navrhol slúži k bezdrôtovému nabíjaniu zariadení, ktoré spadajú do štandardu Qi. Ak by ste o takúto nabíjačku mali záujem, pripravte si 1439 Kč, čo je v prepočte €56. Nabíjačka bude dostupná od 19. týždňa. Nebude to však také jednoduché. Aby ste si zariadenie takto bezdrôtovo mohli nabiť, budete si musieť zakúpiť aj špeciálny zadný kryt, ktorý bude stáť €37 a dostupný bude už od 17. týždňa.

S Health

sband

Samsung počas svojej prezentácie predstavil niekoľko zaujímavých kusov príslušenstva, ktoré mali čosi spoločné s ich novým programom S Health. Začnem poporiadku a teda s náramkom S Health. Tieto náramky spolupracujú s aplikáciou S Health 2.0, ktorú nájdete v každom Galaxy S4. Náramky po vykonaní chôdze alebo behu zozbierané dáta zosynchronizujú s telefónom a to pomocou Bluetooth 4.0. Náramky disponujú senzorom, ktorý dokáže zistiť, či spíte, akcelerometrom a LED diódou. Náramky by na jedno nabitie mali vydržať celý týždeň. Náramky sa budú predávať za slušnú cenu €81,50, no dostupnosť zatiaľ nie je známa.

shealthpas

Do S Health patrí aj tzv. hrudný pás, ktorý meria Váš tep a využijete ho vďaka aplikácií Running Mate. Ak by ste takýto hrudný pás zaobstarať, pripraviť si musíte €66. Dostupný bude už od 15. týždňa.

vaha

Jedným z toho zaujímavejšieho príslušenstva z rady S Health je osobná váha, ktorá je opäť bezdrôtová. Pre komunikáciu používa Bluetooth 2.1 a pracuje s aplikáciou S Health 2.0. Doporučená cena pre váhu od Samsungu je €81,50.

Ostatné príslušenstvo

hdmi

Samsung vyrobil aj príslušenstvo ako HDMI redukcia (11 pin), ktorá slúži pre prepojenie MHL portu na Galaxy S4 napríklad s TV. Cena bola nastavená na €30 s dostupnosťou od 15. týždňa.

gamepad

Dostupný bude aj nový Game Pad, ktorý je schopný prijať smartphony s uhlopriečkou medzi 4 a 6 palcami, ktoré bežia pod Android 4.2. O chod ovládaču sa starajú dve AAA batérie a doporučená cena je €81,50. Kúpiť si ho budete môcť už v júli.

Dockovacie stanice

dock1

Na výber budete mať z dvoch verzií, jednej, ktorá je štandardná a druhej, ktorá je podstatne drahšia. Prvá spomenutá bola vytvarovaná do pologule a podporuje bezdrôtové pripojenie. K docku pripojíte aj Galaxy S III, či Galaxy Note II, ktoré sa automaticky nabijú. reproduktory budú stáť €93.

???????????

Na druhej strane tu máme prémiovú dockovaciu stanicu, ktorá má byť nástupcom stanice DA-E750. Dock opäť spolupracuje aj s Galaxy S III, či Note II a vyrobený je kombináciou dreva a kovu. Hmotnosť celej stanice je úctyhodných 8 kilogramov a celkový výkon je slušných 100 W. Doporučená cena je €602, dostupnosť zatiaľ nie je známa.

To je zatiaľ o príslušenstve ku Galaxy S4 všetko. Informácie pochádzajú z českého webu SamsungMania.

Zdroj: SamsungMania