Úvod Dohady Samsung Galaxy S IV bez EXYNOS a AMOLED?

Samsung Galaxy S IV bez EXYNOS a AMOLED?

0

Každým dňom sme bližšie a bližšie k predstaveniu novej vlajkovej lodi výrobcu z Južnej Kórei. Samsung Galaxy S IV by sa nám mal ukázať už 14. marca. Čím sme však bližšie, tým sa na povrch dostáva viac informácií. Výnimkou nie je ani dnešok, keď nové informácie prináša „dôveryhodný zdroj“ (koľkokrát už nám informácie priniesol dôveryhodný zdroj a nebola to pravda).

Podľa utajeného zdroja Galaxy S IV nebude využívať EXYNOS procesor, ktorý má podľa posledných informácie problémy s prehrievaním. Namiesto toho sa Samsung rozhodol pre Snapdragon 600, ktorý nataktuje na 1.9GHz, teda o 0.2GHz vyššie, než HTC One. Galaxy S IV príde s 2GB RAM a v troch rôznych pamäťových verziách (16, 32 a 64GB). Ako je už o Galaxy S IV dobre známe, príde s Full HD displejom. Galaxy S IV používa 4.99 palcový full HD SoLux displej, no zatiaľ nemáme informácie, či ide o LCD3 technológiu podobne ako tomu je pri HTC One. Pred niekoľkými mesiacmi sme sa však dozvedeli, že LCD továreň Samsungu bude pripravená vyrábať Full HD displeje od začiatku 2013. Aby toho nebolo málo, tak o Samsungu je známe, že ich AMOLED továreň má nejeden problém pri výrobe full HD AMOLED panelov.

Okrem iného vieme aj ako by mal Samsung Galaxy S IV vyzerať. Podľa zdroju by malo byť zariadenie veľké 140.1 x 71.8 x 7.7 milimetra a vážiť by malo 138 gramov. Chýbať samozrejme nemôže klasické „home“ tlačidlo a dotykové tlačidlá po bokoch. Ak sa pozriete na fotku nižšie, uvidíte, že Galaxy S IV je v tvare obdĺžnika, čo by naznačovali, že dizajn so zaoblenými rohmi alá Galaxy S III už neuvidíme. Zdroj spomenul aj z čoho bude Galaxy S IV vyrobený. Podľa všetkého bude mať hliníkové boky, no zadný kryt bude aj naďalej plastový, čo by naznačovalo, že by sa mala dať vybrať baterka.

Včera sme sa dozvedeli, že Samsung Galaxy S IV bude disponovať 13 megapixelovým fotoaparátom po tom, čo sa na internete objavilo niekoľko testovacím fotiek.

Ak má teda zdroj pravdu, znamená to veľmi zlé správy pre ľudí, ktorí majú Samsung radi len kvôli Exynosu, či AMOLED. Nižšie nájdete zoznam špecifikáciách, ktoré boli doteraz potvrdené.

  • Displej: 4.99 palcovvý fullHD SoLux
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 600 taktovaný na 1.9GHz
  • Pamäť: 2GB RAM, 16/32/64GB ROM
  • Fotoaparát: 13MPx
  • Veľkosť: 140.1 x 71.8 x 7.7 milimetra
  • Váha: 138 gramov
  • Tlačidlo „home“ spolu s dotykovými tlačidlami po bokoch
  • Plastový kryt s hliníkovými bokmi
  • Vymeniteľná baterka
  • Čierna a biela verzia

s4

Zdroj: SamMobile