Úvod Novinky Qualcomm predstavil Snapdragon 200 a Snapdragon 400, určené pre low-end a mid-range...

Qualcomm predstavil Snapdragon 200 a Snapdragon 400, určené pre low-end a mid-range zariadenia

0

Ešte v januári Qualcomm predstavil svoje high-end čipy, Snapdragon 800 a Snapdragon 600. Tieto dve verzie však logicky nemohli pokryť všetky skupiny zariadení. Tu na scénu prichádza Snapdragon 400 a Snapdragon 200, ktoré sú určené pre zariadenia s nižším výkonom. Vďaka ich prekvapivo dobrým špecifikáciám ich v low-end a mid-range zariadeniach neuvidíte ešte minimálne rok.

Snapdragon 400 má dve možné verzie. Prvá je s dvomi Krait jadrami, ktoré tikajú na 1.7 GHz. Druhá možnosť pozostáva zo štyroch ARM Cortex-A7 jadier, ktoré sú nataktované na 1.4GHz. Ide o veľmi zvláštnu situáciu, lebo Qualcomm len zriedkavo používa neupravenú ARM architektúru.

Qualcomm Snapdragon 400 príde zlepený spolu s grafickým čipom Adreno 305 a bude podporovať TD-SCDMA, DC-HSPA+, CMA, ako aj dual-SIM konfiguráciu.

Snapdragon 200 je čip, ktorý je určený pre zariadenia začiatočníkov. Ide však o štvor-jadrový dizajn so štyrmi Cortex-A5 jadrami, ktoré sú nataktované na 1.4GHz, grafický čip Adreno 203, podporu pre CDMA a UMTS ako aj dual-SIM konfiguráciu a podporu pre fotoaparát až do 8MPx.

To, kedy sa na trhu objavia prvé zariadenia s týmito procesormi zatiaľ nevieme. Qualcomm len spomenul, že zariadenia s takýmito čipmi by sme mali vidieť už tento rok.

Zdroj: UnwiredView