Úvod Novinky nGees s operačným systémom Android: Nové multimediálne zariadenie do obývačky

nGees s operačným systémom Android: Nové multimediálne zariadenie do obývačky

0

Multimediálnych hračiek k TV, s operačným systémom Android, je na trhu už zopár, no na svet sa aj tak tlačí, cez IndieGoGo, ešte ďalšia. Zaujme multimediálne zariadenie s názvom nGees spotrebiteľov viac, ako jeho konkurencia? Ide totiž o maličkú krabičku, pripájajúcu sa prostredníctvom HDMI k televízoru, a keďže sme portál o Androide, má ho samozrejme aj tento kúsok. Má však aj jednu maličkú konkurenčnú výhodu: pohybový ovládač.

Multimediálne zariadenie nGees nezaujme len softvérom a možnosťami, jeho hardvér totižto predstavuje kúsok umeleckého diela. Táto kombinácia je smrteľne nebezpečná s diaľkovým ovládačom, ktorý ale ďaleko odbočuje od šedého priemeru, pretože ide o ovládač s netradičným pohybovým senzorom. Pohybový senzor sa dá v tomto prípade využiť ako alternatíva pre šikovnú navigáciu v užívateľskom prostredí a malo by s ním na trh prísť aj niekoľko špeciálne optimalizovaných Android aplikácií s jediným cieľom, spríjemniť skúsenosti užívateľov.

Špecifikácie nGees tvorí 2-jadrový procesor ARM Cortex-A9, 4-jadrový grafický procesor, 1GB RAM, 8 až 32GB internej pamäte, WiFi (+ miniHDMI, miniUSB a USB 2.0 port).

Aby sa však projekt nGees stal skutočnosťou a mohli s ním užívatelia využívať Android v ich TV, podobne ako s Mini MK802, má ešte 52 dní, počas ktorých mu môžu potencionálni zákazníci poskytnúť finančnú injekciu na IndieGoGo.com. Ak sa týmto spôsobom vyzbiera 395.000 amerických dolárov, objaví sa v budúcnosti multimediálne zariadenie nGees na pultoch v obchodoch s cenovkou $100 za 8GB verziu.

 

Zdroj: indiegogo.com via phandroid.com
Foto: YouTube.com
Video: YouTube.com