Úvod Neprehliadnite vlavo Sedem dizajnových katastrof smartfónov

[Foto] Sedem dizajnových katastrof smartfónov

6

Dizajn smartfónov je tak isto ako ich hardware a software stránka veľmi dôležitý a neraz rozhoduje práve o výbere toho či onoho smartfónu. Stretnúť sa tak môžeme s elegantným výzorom zariadenia alebo naopak, extravagantným, kedy výrobca použije napríklad krikľavé farby.

Dizajn a prevedenie ide však ruka v ruke aj s funkčnosťou, čo sa nie vždy podarí dotiahnuť do dokonalosti, o čom svedčí pár nasledujúcich pár obrázkov.

1. Smartfón s názvom Kyoera Echo ponúka v „tehlovom“ dizajne dva nezávislé displeje. Vývojári si zrejme mysleli, že prišli s revolučným prevedením a schopnosťou zobrazovania informácii na displeji, opak je však pravdou. Vyzerá strašne, samotná funkčnosť je o ničom a aj samotná splitscreen funkcia aplikácii poriadne nefungovala.

kyocera-echo

2. Množstvo ľudí vyhľadáva malé smartfóny pre ich kompaktnosť a ľahkosť. Nevýhodou je samozrejme skromný zážitok z displeja alebo tendencia ku strate či zabudnutiu. Všetko má však svoje hranice. Spoločnosť HP to so svojím smartfónom s názvom Veer možno nemyslela zle, no 2,6 palca je už naozaj málo. To by koniec koncov až tak nevadilo, keby to nezaklincovali mikro QWERTY hardvérovou klávesnicou.

440x330-hp-veer1

3. Spoločnosť Nokia čím ďalej viac zaostáva za ostatnými výrobcami smartfónov a taktiež sa môže pochváliť prinajmenšom zaujímavým prevedením jedného prvku. Jedná sa konkrétne o Nokiu Lumia 620 a jej naozaj prekombinovaný slot na SIM kartu. Pre jej výmenu musíte najskôr odstrániť zadný panel, vybrať batériu a nakoniec vypátrať samotný slot v boku priestoru pre batériu, ktorý je navyše umiestnený pod slotom na miroSD karty. A že vraj v jednoduchosti je krása.

bce035551447-3_610x435

4. LG Prada je veľmi pekný a imidžový smartfón, až na jeho vrchnú stranu. Pri prvom pohľade neviete, ktoré tlačidlo na čo slúži a jedinou záchranou je zobrazenie USB loga na záslepke. Ináč by sme ho logicky hľadali na spodnej strane zariadenia. Umiestnenie 3,5 mm jacku do úplného rohu vrchnej strany skôr evokuje prázdne miesto po stiluse ako hudobný výstup.

Screenshot from 2013-02-17 16:37:26

5. Postrehli ste niekedy zariadenie s názvom HTC Rhyme? Primárny cieľ jeho autorov bolo zaútočiť na nežnejšie pohlavie. Ako iste čakáte, veľ žien si ho zrovna nekúpilo, začo môže zrejme aj otrasný odtieň fialovej farby alebo nepraktické slúchadlá s plochou kabelážou. Pýtate sa čo je tá kocka zapojená do 3,5 jacku? Je to „štýlová a veľmi funkčná“ vychytávka v podobe LED diody, ktorá sa klasicky rozbliká pri prichádzajúcom hovore alebo správe.

htc-rhyme-with-headphones

6. Sociálna sieť Facebook zažila v posledných rokoch doslova boom a obrovský rozmach používateľov, a mnohí si bez nej nevedia predstaviť deň. Túto situáciu si uvedomili zrejme aj vývojári Facebook smartfónu v podaní HTC, ktorí si mysleli, že práve Facebook smartfón bude tá pravá revolúcia v mobilnom priemysle. Na trh tak prišilo zariadenie s nie zrovna najkrajším výzorom a „F“ tlačidlom s nedotiahnutou funkčnosťou. Ostatný výrobcovia na snažili na svojich zariadeniach tlačidlá skôr eliminovať, tu nám jedno zbytočne pribudlo.

IMG_0844

7. Spoločnosť Sony Mobile a jej Xperia rad smartfónov je vo svete mobilných technológii synonymom veľmi príťažlivého výzoru a originálneho dizajnu. Nie vždy sa však zadarí a lacný smartfón samozrejme nemôže obsahovať ušľachtilé materiály a prepracované prevedenie. Táto dual-SIM „buchta“ patrí k asi tomu najnevkusnejšiemu z moderných Xperii.

332866

zdroj: cnet.com