Úvod Novinky CAT v marci uvedie odolný smartfón s Androidom Jelly Bean

CAT v marci uvedie odolný smartfón s Androidom Jelly Bean

3

Pri značke CAT sa vám zrejme vybavia vysokozdvižné vozíky, bagre a iné chlapské hračky, no spoločnosť má už nejakú dobu aj vlastné smartfóny. Pochopiteľne nesú charakteristiku výrobcu, čiže namiesto výkonného hardware skôr rátajte s vysokou odolnosťou do náročných podmienok.

Najnovší kúsok z ich dielne ponesie označenie B15 a bude na trhoch k dispozícii už v marci. Zariadenie ponúkne 4 palcový displej s ochranou Gorilla Glass a rozlíšením 800 x 480 pixelov, poháňať ho bude dvojjadrový procesor MediaTek  s taktom 1 GHz, asistovať mu bude pamäť RAM o veľkosti 512 MB a interné úložisko zvládne 4 GB dát. Podpora micro SD je samozrejmosťou.

Zariadenie sa ďalej môže pochváliť 5 Mpix fotoaparátom, 2000 mAh batériou a prekvapivo beží na Androide 4.1 jelly Bean.

cat-B15-android

Konštrukcia smartfónu znesie aj pád z väčšej výšky, spĺňa štandard vodotesnosti IP67 čo znamená, že ho môžete ponoriť pod vodu až 1 meter na pol hodinu. CAT B15 dokáže bezproblémovo pracovať v extrémnych teplotách od – 20 do + 55 stupňov Celzia.

Cena tohto golema je 329€, čo sa môže zdať na danú špecifikáciu veľa, no za dané peniaze kupujete hlavne odolnosť a pre ľudí pohybujúcich sa v drsných podmienkach to je určite dobá investícia, ako niekde na stavbe rozšlahať naleštenú Galaxy S3.

zdroj: androidauthority.com