Úvod Novinky Android Android 4.0+ už takmer na 50 percentách zariadení, 2.3 stále vedie

Android 4.0+ už takmer na 50 percentách zariadení, 2.3 stále vedie

4

Android Developers presne na čas oznámili najnovšie čísla ohľadom podielu každej verzie Androidu medzi zariadeniami. K číslam dospeli tak, že počítali každého človeka, ktorý si otvoril Google Play a sledovali, pod akou verziou Androidu tak robia. Išlo o 14 dňové meranie, čo je dosť dlhá doba na to, aby sme si spravili mienku o tom, ako vyzerá svet Android verzií.

androidfeb

Ako je vidieť na grafe, Android 4.0 a vyšší zaberá takmer 50 percent. Gingerbread sa aj napriek tomu umiestnil na prvej pozícii s 45.6 percentami, no už sa blížime k bodu, keď sa Gingerbread konečne poddá a Android 4.0+ sa presunie na prvú priečku.

Podiel Gingerbread zariadení na trhu sa pomaly ale isto znižuje, čím dáva priestor pre rast verziám Android 4.1 a Android 4.2. Android Jelly Bean sa vyskytuje už na 13.6 percentách zariadení, za čo môže obrovský úspech Nexus 7 a samozrejme aktualizácia Galaxy S3.

androidfeb2

Opäť sa teda spýtam už niekoľko krát položenú otázku. Akú verziu používa Váš smartphone? Zmenilo sa niečo od posledného mesiaca?

Zdroj: Android Developers via AndroidCentral