Úvod Zaujímavosti Analytik: Samsung plánuje predať viac ako 100 miliónov kusov Galaxy S4

Analytik: Samsung plánuje predať viac ako 100 miliónov kusov Galaxy S4

0

Posledné dni sa internetom šíria rôzne špekulácie o nových kúskoch od známych výrobcov Android smartfónov. Medzi nimi nechýba ani dlho ospevovaný Galaxy S4 od Samsungu, na ktorý netrpezlivo čaká dav potencionálnych zákazníkov.

Podľa tvrdenia analytika, už samotná spoločnosť Samsung plánuje, po úspechu Galaxy S3, vyrobiť a samozrejme aj predať viac ako 100 miliónov kusov Android smartfónu Galaxy S4.

Na dosiahnutie takého cieľa musia byť optimálne naplánované všetky zdroje, pretože môže nastať situácia, počas ktorej vznikne väčší dopyt ako ponuka. Podobný scenár sprevádzal iPhone 5, zákazníci museli jednoducho čakať niekoľko dní, až týždňov, na novinku od Apple.

V roku 2013 by mal tiež podľa neoficiálnych informácií hlavný rival Samsungu, kalifornský Apple, uviesť na trh vylepšenú verziu najnovšieho iPhone 5 a reč padla aj na cenovo dostupnejší iPhone, čo by však nesúviselo s filozofiou samotného jabĺčka. Podľa tej má Apple ponúkať na trhu len tie najlepšie produkty, bez ohľadu na to, či spotrebitelia v „slabšej“ krajine na tento produkt majú dostatok finančných prostriedkov, alebo nie. Stratégia najkvalitnejšieho produktu sa ale mohla s príchodom nového CEO, Tim-a Cook-a, v niektorých detailoch zmeniť.

Uvidíme teda, či sa predpovedaná popularita Android smartfónu Samsung Galaxy S4 nakoniec stane skutočnosťou, všetko teraz už len záleží na inžinieroch v spoločnosti Samsung, aby dokázali navrhnúť mobilné zariadenie, ktoré naozaj zaujme a porazí konkurenciu.

Zdroj: bgr.com
Foto: hothardware.com