Úvod Novinky Konkurencia 40% aplikácií pre Blackberry 10 sú jemne upravené Android aplikácie

40% aplikácií pre Blackberry 10 sú jemne upravené Android aplikácie

0

Ľudia okolo Blackberry pri nedávnom predstavení nových zariadení a operačného systému Blackberry 10 sa pochválili, že pri uvedení nových smartfónov a OS na trh bude k dispozícii až 70, 000 aplikácií. Samozrejme sa to s AppStore alebo Google Play Store nedá porovnávať, no pri štarte kvázi novej (starej) platformy je to naozaj pekné číslo.

312323-blackberry-android-dialog-box-640x384

Samotný vývoj týchto aplikácií nebol až tak krvopotný ako by sa mohlo zdať. Mnohé z týchto aplikácií boli vyvíjané pre staršie platformy Blackberry OS ale 40 percent čo je asi 28,000 aplikácií pochádza odinakiaľ. Pamätáte si Blackberry Playbook kde ste mohli vďaka jednoduchému nástroju konvertovať Android aplikácie a tak ich spúšťať a používať?

Niečo podobné spravili aj tvorcovia pre operačný systém Blackberry 10, pričom zmenili v aplikácii len pár riadkov kódu, ktoré sa väčšinou zaoberajú menu funkciami, „domov“, „späť“ a podobne. Konečným výsledkom je tak Blackberry aplikácia, ktorá je vlastne upravený Android  .apk súbor.

Nie je to zrovna čistý spôsob rozvoju ale práve toto môže Blackberry pomôcť lepšie sa chytiť trhu, keďže Android aplikácii je nespočetne veľa. Čo na to ale samotný autori aplikácií?

zdroj: phandroid.com