Úvod Novinky ZTE Grand X Pro: 4.5 palcový 720p displej, dvoj-jadrový procesor a spráchnivený...

ZTE Grand X Pro: 4.5 palcový 720p displej, dvoj-jadrový procesor a spráchnivený ICS

0

Kto si myslel, že ZTE už žiaden smartphone pre rok 2013 nevydá? My rozhodne áno. Len pred mesiacom bolo v základni ZTE ticho, no potom sa strhla búrka a čínsky výrobca na nás ako boh Zeus zoslal spŕšku v podobe bleskov ako Grand S, či Grand Memo. Okrem toho nezabudol pribaliť ani U956, V987 a Blade C.

Pripravené má však ešte jedno zariadenie pod názvom Grand X Pro, ktoré je taktiež známe pod modelovým označením V983. Možno si spomínate, že tento model na verejnosť unikol ešte v novembri 2012, no odvtedy sme si mysleli, že šlo o Grand S.

Akurát, že nešlo. Namiesto toho ide o nadmerné zariadenie strednej triedy. ZTE Grand X ponúka 4.5 palcový LCD displej s rozlíšením 1280 x 720 a poháňa ho 1.2GHz procesor založený na Cortex A9, konkrétne MediaTek MT6577T.

Okrem toho v ňom nájdete 1GB RAM, 8MPx fotoaparát, microSD slot a 2,000mAh baterku. Výbornou správou je možnosť využiť až 2 SIM karty, Wi-Fi, GPS a Bluetooth 4.0.

S dizajnom je to trošku horšie. Na jednej strane si ZTE vybral pekné farby, no na druhej strane tu máme hrúbku, ktorá je vo svete smartphonov už neprirodzená. ZTE Grand X Pro je totiž hrubý 9,4 milimetra (ZTE Nubia Z5 má hrúbku 7.6 milimietra a Grand S 6,9 milimetra).

Narozdiel od Grand S, o cene zatiaľ nevieme nič a tak isto nevieme ani o tom, či sa zariadeniu podarí pretlačiť k nám na západ.

Zdroj: Ameblo via AndroidAuthority