Úvod Aplikácie Whatsapp na Silvestra spracoval neuveriteľných 18 miliárd správ

Whatsapp na Silvestra spracoval neuveriteľných 18 miliárd správ

3

Whatsapp je pravdepodobne jedna z najužitočnejších Android a iOS aplikácií, ktoré existujú. Nahrádza totiž funkcionalitu SMSiek no s jednou výhodou. Všetky správy, ktoré pošlete sú zadarmo. Je však nutné aby obe strany vlastnili smartphone s Androidom, iOS, BlackBerry, či Windows Phone a mali aktivované internetové pripojenie.

Včera spoločnosť ohlásila, že na Silvestra 2012 spracovali neuveriteľných 18 miliárd správ, čím prekonali svoj predošlý rekord 10 miliárd správ, ktorý padol v Auguste 2012.

Whatsapp tieto správy rozdeľuje podľa toho, či ich príjímate alebo odosielate. Posledný decembrový deň bolo odoslaných 11 miliárd správ a prijatých 7 miliárd správ. Možno sa pýtate, že ako dokázal vzniknúť ten rozdiel. Whatsapp vysvetlil, že ide o skupinové správy. Odoslanie jednej správy do skupiny s desiatimi ľuďmi sa počíta nasledovne: 1 prijatá a 10 odoslaných správ.

Aby som tieto čísla uviedol do perspektívy, O2 UK, britská pobočka španielskeho operátora zvládla za Silvestra spracovať 440 miliónov SMSiek, čo je 10% nárast toho, čo bežne spracuje každý deň.

Ako ste však na tom Vy? Využili ste služby Whatsapp? Poznáte túto aplikáciu?

[app]com.whatsapp[/app]

Zdroj: Whatsapp na Twitteri, Google Play