Úvod CES 2013 Gorilla Glass 3: Ako sa vyrába a prečo sa nakoniec rozbije...

[Video] Gorilla Glass 3: Ako sa vyrába a prečo sa nakoniec rozbije [CES 2013]

0

Gorilla Glass je vynikajúci materiál, ktorý mnohým z nás zachránil prekrásne displeje, na ktoré sa dívame deň, čo deň. Mohol by som Vám tu rozpísať proces, ktorým sa vyrába Gorilla Glass 3, no obraz je hoden tisícov slov a to isté by malo platiť aj o videu.

Spoločnosť Corning práve vypustila zaujímavé videá, ktoré zobrazujú aké úžasné vlastnosti má Gorilla Glass 3.

Prvé video je simuláciou toho, ako sa Gorilla Glass vyrába. Ak ste chemici alebo Vás zaujímajú chemické reakcie, Corning do videa pribalil aj animáciu toho, ako pri výrobnom procese nastáva iónová výmena, teda zásadný proces, ktorý robí Gorilla Glass tak silným, akým je. Video sa však nazýva „Why Glass Breaks“ a teda „Prečo sa sklo rozbije„, čím nám dáva odpoveď na otázky posledných rokov, ktoré sa pýtali na to, prečo sa niekedy Gorilla Glass rozbije alebo roztriešti aj pri malých nárazoch. Je to z dôvodu neviditeľných porušení povrchu skla Vášho zariadenia, ktoré môže byť neškodné, no zároveň môže povoliť pod tými správnymi podmienkami.

[youtube]Tv1iKi3xfb4[/youtube]

Čo sme sa teda z tohto videa naučili? Správajte sa k svojmu telefónu opatrne. To, že je vybavené tvrdeným sklom neznamená, že je nezničiteľné. Nenoste ho vo vrecku s kľúčmi alebo v kabelke plnej všetkého, čo sa nosí v kabelke.

[youtube]1Xa53dLabuc[/youtube]

V druhom videu sa pozrieme na porovnanie sily skla. Zľava teda vidíme tvrdené sklo, ďalej neznámu konkurenciu (možno Dragontrail) a nakoniec nový Corning Gorilla Glass 3.

Sklo Gorilla Glass 2 testu podľahlo pri sile 0.5kg, zatiaľ čo sklo Gorilla Glass 3 odolalo aj pri sile 0.8kg.

Zdroje: YouTube, 2 via AndroidAuthority