Úvod Novinky Ubuntu Phone pre Galaxy Nexus už vo februári

Ubuntu Phone pre Galaxy Nexus už vo februári

1

Prvá otázka, ktorú sme dostali cez email, Facebook alebo cez komentáre bola „kedy si môžem vyskúšať Ubuntu“ a „pôjde mi na mojom zariadení.“ Po prehliadaní webu Ubuntu som sa však dočítal, že to bude možné už v nadchádzajúcich mesiacoch a to bolo všetko. Žiadne podporované zariadenia, nič. Mal som však silný tušák, že Galaxy Nexus a pravdupovediac všetky novšie Galaxy smartphony budú podporované.

Vyzerá to tak, že tím z Canonical dodržal sľub a Alan Pope zo spoločnosti pre OMG Ubuntu prezradil, že pre Galaxy Nexus bude prvý image s Ubuntu dostupný už koncom februára.

Okrem toho, že vypustia image ROM, ktorý sa dá flashnúť, tím Canonical vypustí aj zdrojový kód, čo znamená, že naši starí známy z XDA-Developers budú mať o zábavu postarané a my spolu s nimi.

Verzia, ktorú Canonical vypustí však nebude finálna. Veľa vecí síce bude fungovať, no veľa vecí bude možno stále pokazených. Očakával by som však, že základné funkcionality telefónu ako schopnosť zavolať alebo príjmať telefonáty, či smskovanie budú vyladené, čo znamená, že by sme si Ubuntu mohli vyskúšať ako operačný systém pre každodenný život.

Čo naň hovoríte Vy? Páči sa Vám alebo preferujete Android, poprípade iný operačný systém? Dajte nám vedieť v ankete!

[poll id=“73″]

Zdroj: OMGUbuntu via Phandroid