Úvod Neprehliadnite vlavo Sony: Žiadne ďalšie low-end smartfóny

Sony: Žiadne ďalšie low-end smartfóny

3

Spoločnosť Sony Mobile rok 2013 rozbehla naplno o čom svedčí ich nový top smartfón, nedávno predstavený na podujatí CES v Las Vegas. Spoločnosť ďalej aj tak trochu zmenila politiku a nebude sa zaoberať výrobou a vývojom low-end zariadení, určených primárne pre začiatočníkov a nízko príjmové skupiny.

Xperia Z je vôbec prvý smartfón, ktorý dokáže priamo konkurovať špičkám ostatných výrobcov, pričom doteraz bolo Sony vždy o krôčik pozadu napr. so smartfónmi Xpera S, poprípade Xperia T. To však ale neznamená, že sa jednalo o zlé zariadenia. Xperia produktový manažér Stephen Sneeden sa k súčasnej situácii vyjadril:

„Sme pripravený poskytovať zákazníkom prémiové smartfóny, čo logicky znamená vyradenie oblasti výroby lacných zariadení pre začiatočníkov. Obávam sa, že túto úlohu prenecháme ostatným výrobcom. Namiesto toho sa chceme zamerať na strednú a vyššiu triedu a tento vývojový impulz je nasmerovaný pre ďalšie dva roky.“ 

Ďalšou zaujímavosťou je, že spoločnosť si zaobstarala registračnú ochrannú známku na Z-Power tlačidlo, ktoré sa nachádza práve na najnovšej Xperia Z a teda ho aj s osobitnými funkciami určite uvidíme na ostatných zariadeniach Xperia v budúcnosti. Zdá sa, že Sony Mobile bude v tomto roku konkurencie schopná ako nikdy pred tým.

zdroj: androidnext.de