Úvod Zaujímavosti Partnerstvo spoločností Google a Kia prinesie gúglacke mapy do nových automobilov v...

Partnerstvo spoločností Google a Kia prinesie gúglacke mapy do nových automobilov v roku 2013

0

Známy kórejsky výrobca automobilov Kia oznámil spoluprácu s internetovým gigantom Google na navigačných systémoch, ktoré bude aktualizované integrovať do automobilov v roku 2013. Prvý model s navigačným systémom, obsahujúcim Google mapy a funkcionalitu, by mal byť podľa tlačovej správy Kia dostupný už v prvom štvrťroku, pôjde o CUV s názvom Sorento.

Užívatelia budú môcť jednoducho posielať navigačné pokyny priamo zo smartfónu do automobilu, čo odstráni zdĺhavé nastavovanie komplikovaných navigácií, ako to poznáme v súčasnosti.

Súčasťou navigačného systému v nových Kia automobiloch má byť aj známa služba Google Places (Miesta), ktorá umožní užívateľom, resp. šoférom a posádke nájsť v neznámom prostredí body záujmu (reštaurácie, bary atď.) behom pár sekúnd.

Takáto novinka je určite veľmi zaujímavá, predovšetkým pre Androiďákov, pretože tento krok bude čoskoro viesť k hlbšej integrácii služieb od spoločnosti Google aj do automobilov od iných výrobcov. Tým sa opäť zvýši využiteľnosť našich Android smartfónov a uľahčí sa tak ďalšia činnosť, ktorú niektorí profesionálni šoféri vykonávajú dennodenne.

Viac informácií v anglickej tlačovej správe na Kiamedia.com

Zdroj + foto: Kiamedia.com 1, Kiamedia.com 2