Úvod Novinky Nvidia začne vyrábať vlastné smartphony a tablety

Nvidia začne vyrábať vlastné smartphony a tablety

0

Nvidia sa už niekoľko rokov snaží presadiť v poli mobilných technológií a to vďaka ich Tegra čipom. Dá sa však povedať, že zatiaľ nemali taký úspech, o akom vždy snívali.

Tegra 3 sa síce dostala do niekoľko extrémne populárnych zariadení (One X, Nexus 7), no ich pozícia na trhu nie je tak dobre definovaná ako pri Qualcomme, ktorý okupuje high-end spektrum, zatiaľ čo MediaTek prosperuje na low-endoch.

To by sa však malo zmeniť, keďže podľa Eldara Murtazina z Mobile Review Nvidia niečo plánuje už pre rok 2013. Malo by ísť o plán, ktorý by mal všetko otočiť naruby a tak zaistiť Nvidii oveľa istejšie miesto medzi ostatnými výrobcami čipov.

Nvidia podľa všetkého plánuje výrobu vlastných smartphonov a tabletov.

Nemyslite si však, že odteraz začnete stretávať produkty, ktoré sa budú volať Nvidia. Narozdiel toho Nvidia plánuje vyrobiť referenčné modely, ktoré predá malým výrobcom, ktorí nie sú až tak známi. Ide o skutočne lacných výrobcov ako Fly a Wexhler z Ruska, či Micromax a Lava z Indie.

Nvidia bude teda mať kontrolu nad všetkým. Nad navrhnutím aj nad výrobou a tak zaručí, že ich produkty budú tak kvalitné, aké by mali byť. Nvidia využije menšie firmy, ktoré jej pomôžu vyrobiť dostatok zariadení, aby mohli začať s globálnym predajom. Partneri Nvidie budú teda vedieť poskytnúť oveľa nižšie ceny, než ich konkurencia, zatiaľ čo produkty nestratia na kvalite.

Všetko by to malo odštartovať už tento máj až jún a na trhu by sme mali zbadať plno kvalitných 7-10 palcových tabletov, pod rôznymi značkami. Niektoré budú nosiť značku Nvidia alebo Tegra a niektoré nie. Všetky však budú navrhnuté Nvidiou.

Čo na to hovoríte? Rozhodne ide o zaujímavú stratégiu, no osobne by som oveľa radšej videl smartphone, či tablet, ktorý nesie značku Nvidia, než Lava.

Zdroj: UnwiredView