Úvod Dohady Nový Nexus alebo Motorola smartphone s viac než jedným bleskom?

Nový Nexus alebo Motorola smartphone s viac než jedným bleskom?

2

Google práve dostal patent pre využitie viac než jedného blesku na mobilnom zariadení. Áno, viac než jedného. Tento patent zahrňuje niekoľko rôznych využití a usporiadaní. Nový Nexus alebo Motorola smartphone teda možno príde s novinkami v oddelení s fotografiami.

LED blesky nie sú až také dobre ako xenónové blesky, no ak použijete viac než jeden LED blesk, svoj objekt budete vedieť osvetliť tak dobre, že sa to tomu xenónovému možno vyrovná.

blesk1

Najjednoduchšie usporiadanie je vyobrazené vyššie. Išlo by o kruh bleskov, ktorý sa obtáča okolo objektívu. Google však rozkreslil aj ďalšie možnosti, ako napríklad blesky, ktoré sú na rôznych stranách zariadenia alebo také, ktoré sa dajú posúvať hore, či dole.

blesk2

Možno sa pýtate. Čo vlastne dokážem spraviť s viac než jedným bleskom? Prvá vec, ktorá napadne asi každého je varianta, keď sa zapnú všetky naraz, čo Váš objekt výborne osvetlí a zredukuje alebo úplne odstráni tiene.

Potom tu máme možnosť toho, že telefón vyhodnotí celkové osvetlenie a spustí len tie blesky, ktoré budú potrebné.

Okrem toho môže Google pracovať na fotkách alá HDR, kde by smartphone odfotil niekoľko fotiek za sebou, no pomocou použitia rôznych kombinácií bleskov. Fotky by potom spojil dokopy a vznikla by zaujímavá fotka na spôsob HDR.

blesk3

Možností je skutočne veľa a ak by Google skutočne predstavil zariadenie, ktoré by bolo schopné pracovať s viacerými bleskami, mobilným fotoaparátom by to otvorilo úplne nové funkcie.

Zdroj: USPTO via UnwiredView