Úvod Novinky NEC Medias W: Android smartfón od japonského výrobcu s dvomi dispejmi

NEC Medias W: Android smartfón od japonského výrobcu s dvomi dispejmi

1

Japonský výrobca NEC sa rozhodol zaradiť so svojim novým Android smartfónom Medias W medzi spoločnosti ako Sony alebo Kyocera, ktoré už ponúkali zákazníkom netradičné mobilné zariadenia s dvomi displejmi. Prvý prototyp smartfónu Medias W sa však objavil pred rokom na podujatí MWC 2012. Tento krát ale ide o pripravený výrobok na predaj konečnému spotrebiteľovi, ktorého však môže odrádzať netradičné spracovanie konštrukcie a hardvéru.

Android smartfón NEC Medias W totižto disponuje až dvomi displejmi o veľkosti 4.3-palca. Podľa redaktora z AndroidPolice.com má isť o zmenšenú verziu, nie moc slávneho, tabletu Sony Tablet P. Jeden displej je umiestnený na prednej strane a druhý na zadnej strane smartfónu, ktorý je pritom rozdelený na dve navzájom prepojené časti (predná časť + zadná časť, každá má svoj displej). Ak by však užívateľ chcel vidieť klasicky jeden displej, nechá len smartfón zavretý. V prípade, že by potreboval väčší displej, stačí potom len smartfón otvoriť, čím sa prepojí predný displej so zadným. Tak môžu oba displeje spolupracovať a užívateľ získa jeden väčší displej s kombinovaným rozlíšením 1080×960 pixelov, vhodný napr. na čítanie e-kníh alebo pozeranie filmov. Samozrejme, displeje obsahujú aj maličké rámiky, ktoré môžu niekomu pri ich prepojení prekážať.

Špecifikácie NEW Medias W:

  • 2-jadrový procesor Snapdragon S4 s 1.5 GHz frekvenciou
  • 2x 4.3-palcový displej (540×960 pixelov), TFT LCD
  • 8 MPx hlavná kamera (BSI CMOS)
  • slot pre microSD karty
  • Android 4.1 Jelly Bean

V ponuke japonského operátora NTT DoCoMo sa má objaviť smartfón NEC Medias W približne v mesiaci Apríl, o dostupnosti aj v iných krajinách ale zatiaľ nevieme nič, no predpokladá sa, že výrobca nebude plánovať globálny predaj.

Snímka obrazovky 2013-01-22 o 10.03.54

Zdroj: AndroidPolice.com, nttdocomo.co.jp
Foto: flcache.nttdocomo.co.jpnttdocomo.co.jp via AndroidPolice.com