Úvod Konkurencia Facebook má údajne predstaviť nový vyhľadávač

Facebook má údajne predstaviť nový vyhľadávač [Dohady]

2

Facebook na dnes chystá konferenciu a vyzerá to tak, že pôjde o priamy útok na Google. Nie len, že sa pošepkáva, že sociálna sieť predstaví nový smartphone alebo operačný systém, no podľa všetkého plánuje aj novú vylepšenú funkcionalitu – vyhľadávanie.

Tvrdí to jeden zdroj, ktorý to prezradil serveru Pocket-lint. Facebook podľa všetkého plánuje novú vyhľadávaciu funkciu, ktorá „so všetkým zatrasie.“ Aj keď momentálne nevieme, ako bude fungovať táto funkcionalita, predpokladá sa, že bude zaintegrovaná do sociálnej sieti.

Facebook momentálne ponúka základné vyhľadávanie, ktoré je však zamerané na služby samotnej sieti. Okrem toho však môžete vyhľadávať aj na webe, no tieto dotazy sú spracované vyhľadávačom Bing od Microsoftu. Vyhľadávač, ktorý by mal dnes Facebook predstaviť by mal Bing nahradiť. Pocket-lint ďalej tvrdí, že zdroj, ktorý tieto dohady prezradil je legitímny a dá sa mu dôverovať.

Je dosť pravdepodobné, že Facebook veľkú dieru do sveta vyhľadávania nespraví. Predsa len, Google je obrovský. Ak však na to má niekto najlepšie predpoklady, je to Facebook, keďže každý deň naň zavíta vyše 1 miliardy používateľov.

Konferencia Facebooku začína dnes o 10:00 PST / 19:00 CET. O jej priebehu Vás budeme priebežne informovať.

Zdroj: Pocket-lint