Úvod Aplikácie Facebook je najpoužívanejšou aplikáciou, porazil Google Maps

Facebook je najpoužívanejšou aplikáciou, porazil Google Maps

0

Štúdia za ktorou stoja výskumníci z ComScore sa zamerala na najpoužívanejšie aplikácie z 2012. Dáta zobrazujú len aplikácie z iOS a Androidu, no keďže tieto dve platformy okupujú drvivú väčšinu mobilného trhu, neprotestujeme.

Google Maps bola najpoužívanejšou aplikáciou až do júna 2012, keď sa mapy od Google stretli zoči voči s modrou sociálnou sieťou. Tento stúpajúci trend pre Google Mapy by pokračoval aj naďalej, no hádajte, čo sa stalo. Áno, uhádli ste, prišli Apple mapy.

comscore1

Ak by sa Apple nerozhodol naprogramovať svoje vlastné mapy, verím, že Google by s ich produktom obsadil prvú priečku. Samozrejme nemôžeme podceniť ani Facebook. Za posledný rok spravili obrovský pokrok, keď pre Android konečne naprogramovali natívnu aplikáciu a tak posilnili ich mobilnú komunitu.

comscore2

Google sa však nemá za čo hanbiť. Druhé až šieste miesto patrí práve ich aplikáciám, vrátane Google Play, YouTube, Gmail, či Google Search. Keďže sú Google mapy opäť prístupné na iOS, predpokladali by sme, že sa situácia v 2013 opäť otočí. Nezabúdajte, že tieto výsledky do úvahy brali len používateľov zo Spojených Štátov. Ak by do výsledkov započítali aj ostatné regióny, situácia by mohla byť úplne iná.

comscore3

Možno sa pýtate, že čo to všetko znamená. V podstate nič. Google mapy a Facebook sú dve veľmi, veľmi, veľmi rozdielne služby, ktoré sú extrémne populárne. Ktoré aplikácie používate najčastejšie Vy?

Zdroj: ComScore via Phandroid