Úvod CES 2013 CES 2013: Všetko dôležité z prvého dňa

CES 2013: Všetko dôležité z prvého dňa [CES 2013]

0

Prvý deň na CES 2013 je za nami a musím povedať, že takéto tornádo som teda nečakal. Pondelok bol skutočne šialený a tak je na čase zhodnotiť situáciu a zhodnotiť čo sa vlastne predstavilo a ohlásilo.

Nvidia predstavuje projekt Shield a Tegra 4

nvidia-shield

Očakávalo sa, že Nvidia predstaví novú verziu svojho SoC Tegra (system-on-chip), no CEO Nvidie Jen-Hsun Huang nás asi všetkých prekvapil, keď po predstavení Tegra 4 ďalej pokračoval predstavením ich nového projektu Shield. V skratke je Shield hracia konzola v tvare Xbox ovládaču, s 5 palcovým displejom a Tegrou 4, ktorá beží pod Androidom. S touto konzolou si budete vedieť streamovať hry priamo na HD TV alebo opačne, streamovať si hry z Vašeho PC na Shield.

Na Tegru 4 však nemôžeme zabudnúť. Štvor-jadrový A15  čip pravdepodobne uvidíme v najvýkonnejších tabletoch a smartphonoch roka 2013. Ak si o Tegra 4 chcete prečítať viac, zamierte do článku jej predstavenia alebo si prečítajte jej špecifikácie.

Acer predstavuje Iconia B1

acericonia.fw

Čo sa týka tajomstiev, tie Aceru nejdú, keďže o Iconia B1 sme vedeli už dávno pred CES 2013, takže keď tablet predstavili, nikto nejasal, nikto nebol prekvapený.

Acer Iconia B1 sa postaví proti svojmu rivalovi Nexus 7 a dostupná bude začiatkom roka za cenu, ktorá by mala byť nižšia než $150. Verili sme v to, že toto zariadenie bude stáť $99, takže sklamania pokračujú. Celý článok nájdete tu.

Prekvapenia od Vizio a Alcatelu

alcatel-one-touch-idol-ultra

Dve menšie spoločnosti, Vizio a Alcatel sa taktiež rozhodli, že deň pred oficiálnym zahájením CES je tá správna voľba pre predstavenie svojich zariadení.

Alcatel sa pochlapil a predstavil najtenší smartphone sveta, One Touch Idol Ultra, hrubý len 6,45mm. Ďalšími produktami, ktoré predstavili sú napríklad „phanblet“ Scribe X a rada Evo 7 tabletov.

vizio

Vizio ma osobne celkom prekvapil, keďže v spolupráci s Nvidiou pripravili prvý tablet, ktorý beží vďaka Tegra 4. Okrem toho predstavili aj menší, 7 palcový tablet s Tegra 3.

Kompenzuje si niečo Huawei?

huawei-ascend-mate-cover

Huawei akoby sa z reťaze odtrhol. Predstavil totiž 6.1 palcový Ascend Mate, čo je z môjho pohľadu veľké, priveľké, nepraktické, no výborné na pozeranie filmov. Okrem toho oficiálne predstavil Ascend D2.

V tábore LG a Samsung je nuda

Vyzerá to tak, že kórejčania sa rozhodli bojkotovať CES. Dúfali sme, že LG predstaví Optimus G2, no namiesto toho sme sa dočkali len nových Google TV.

LG-kuchyna

To isté platí pre Samsung. Aj napriek tomu, že sme neočakávali, že predstavia Galaxy S4, niečo si mohli pripraviť. Takto je to len…divné.

Sony a ich vlajková loď Xperia Z

2

V špekuláciách sme tento smartphone nazývali „Yuga“, no Sony neupustil od pomenovania svojich zariadení a tak tento high-end pomenoval Xperia Z. Zariadenie má veľmi sľubné špecifikácie, ktoré mu zabezpečili miesto medzi prvými.

Qualcomm nás ohúril rýchlosťou

qualcomm-snapdragon

Určite viete, že čipy od Qualcommu mali názvy ako Snapdragon S3, S4 a S4 Pro. Čakali sme, že Qualcomm predstaví nový procesor, Snapdragon S5. Qualcomm má však iné plány a tak sa rozhodol zmeniť spôsob, akým čipy dostávajú pomenovania. Predstavil teda Snapdragon 200, Snapdragon 400, Snapdragon 600 a Snapdragon 800. Všetky informácie nájdete v tomto článku.

Deň 2 začína už o pár hodín

To je teda z dňa 1 všetko. Nezabúdajte, že CES 2013 sa koná v Las Vegas a tak sa musíme vysporiadať s časovým posunom. Ak by ste chceli mať prehľad o všetkom, čo sa deje na CES 2013, do menu sme pridali záložku CES 2013, kde nájdete všetky články.

Zdroj: AndroidAuthority