Úvod CES 2013 Dacor predstaví špičkovú rúru s Androidom s cenovkou od 4499 dolárov

[CES 2013] Dacor predstaví špičkovú rúru s Androidom s cenovkou od 4499 dolárov

0

V roku 2011 Eric Schmidt okrem iného predpovedal, že Android bude čoskoro vo väčšine domácich spotrebičoch ako chladničky, mikrovlnky a podobne. Víziu chladničky splnil Samsung s modelom RF4289 a tento rok sa na podujatí CES v Las Vegas predvedie spoločnosť Dacor s multifunkčnou rúrou s Androidom.

Samotná rúra bude mať 30 palcov, takže pekáč s vašim obľúbeným pokrmom sa tam určite zmestí. Riadiť ju ale budete môcť cez 7 palcový Discovery IQ ovládací prvok, ktorý bude mať samozrejme prístup do obchodu Play Store. Dali ste piecť kačicu k nedeľnému obedu? No, problemo! Zahrajte si zatiaľ Angry Birds a spríjemníte si tak čakanie.

Tak ako pri každom Android zariadení aj pri tomto by nás mal zaujímať hardware. Čo má teda táto rúra pod kapotou?

bbb

  • Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
  • 7 „800×480 displej
  • Samsung S5PV210 1GHz procesor
  • 512MB RAM
  • 16GB pamäť + microSD
  • Wi-Fi konektivita

Nie je to zrovna najvýkonnejšia špecifikácia ale ruku na srdce. Kto dnes potrebuje quad-core rúru? Teraz serióznejšie. Spoločnosť Dacor patrí k výrobcom špičkových domácich spotrebičov a bez ohľadu na Android by ste získali jeden z najmodernejších kúskov súčasných kuchynských vybavení. Android v tomto spotrebiči umožní sledovanie a ovládanie teploty, rúru budete môcť spárovať so svojím tabletom alebo smartfónom, takže pečenie môžete kľudne riadiť a kontrolovať napríklad z obývačky. Ďalej tu bude možnosť vypnutia a zapnutia na diaľku a ďalšia podobná funkcionalita.

Vďaka prístupu do Play Store máte možnosť si stiahnuť aplikácie s receptami a inšpirovať sa tak môžete priamo v kuchyni pri príprave pokrmu, poprípade si pozrieť rovno video recept niekde na youtube. Rúra by mala byť k dispozícii na trhu niekedy v lete s cenou 4499 dolárov za single verziu, alebo rovných 7499 dolárov za okázalé dvojité prevedenie. Vzhľadom na cenu, dvojplatnička mi zatiaľ postačí.

zdroj: androidpolice.com