Úvod Konkurencia ASUS pravdepodobne začne pracovať na PadFone s operačným systémom Windows Phone 8

ASUS pravdepodobne začne pracovať na PadFone s operačným systémom Windows Phone 8

1

Podľa slov The Wall Steet Journal rokuje ASUS so spoločnosťou Microsoft o licenčných dohodách, aby mohol ponúknuť na trhu smartfón s čerstvým operačným systémom Windows Phone 8, ktorý predstavuje jednu z najväčších konkurencií pre Android.

Popredný výrobca spotrebnej elektroniky ASUS otvoril tému naznačujúcu možnosť, že by sa v nadchádzajúcich mesiacoch mohla na trhu objaviť aj alternatívna verzia známeho Android hybridu PadFone. Tá by mala obsahovať integrovaný operačný systém Windows Phone 8.

„Nie je tu žiadna časová línia, no vzbudil sa v nás záujem pre vytvorenie Windows smartfónu“ povedal Benson Lin, korporátny riaditeľ produktov mobilnej komunikácie spoločnosti ASUS v rozhovore. Taktiež padli slová aj o rokovaní s operátormi v USA, s cieľom začať ponúkať prostredníctvom vzájomnej spolupráce smartfóny ASUSu v spojených štátoch v ďalšom roku.

Veľkým cieľom spoločnosti ASUS je, podľa slov Bensona Lina, zvýšiť predajnosť smartfónov tak, aby dosiahol počet predaných kusov číslo väčšie ako 1 000 000.

Zdroj: The Wall Street Journal