Úvod Novinky Android Apple a Google spojili sily! Nakúpia patenty Kodaku

Apple a Google spojili sily! Nakúpia patenty Kodaku

1

Kodak. Spoločnosť, ktorú musí poznať naozaj každý, bola vo svojej dobe priekopníkom foto technológii a právom je jej pripisovaný vynález digitálnej fotografie. Paradoxne, tento fenomén spoločnosť položil na lopatky a jej úspechmi vydláždená cesta, ktorá začala už v roku 1880 skončila smutne. Spoločnosť zbankrotovala a v januári požiadala o ochranu pred veriteľmi.

Ale späť k téme. Najväčší súperi na poli hi-tech technológii, smartfónov a tabletov budú spolupracovať? Akokoľvek nezvyčajne to znie, je tomu tak. Google a Apple spoja svoje, hlavne finančné sily a spoločne plánujú nakúpiť 1100 patentov, ktoré sú vo vlastníctve Kodaku a určite stoja zato. Nemenovaný zdroj dokonca tvrdí, že spoločnosti by mali na nákup vytiahnuť zo zadného vrecka až 500 miliónov amerických dolárov.

Táto stratégia by mohla oživiť chladné a napäté vzťahy medzi oboma spoločnosťami, no spoločný nákup patentov pravdepodobne aj tak nič nezmení na politike oboch gigantov a naďalej sa budú, mimo tohto prípadu, naťahovať o technológie a patentové portfólio výhradne vo svojich vlastníctvach. Konkurencia na trhu je zdravá a prospešná pre všetky strany a hlavne pre konečných spotrebiteľov. Na súdy by to až ale zachádzať nemuselo.

Zaujímavé bude ale sledovať ako obe spoločnosti s týmito patentami naložia a akých nových alebo dokonalejších a kvalitnejších foto funkcii sa v budúcnosti v iOS a Android operačných systémoch dočkáme. Na to si ale ešte chvíľku počkáme.

zdroj: eTrend.sk, phandroid.com