Úvod Novinky Android IDC: Android sa nachádza v 75% predaných smartfónov za tretí kvartál 2012,...

IDC: Android sa nachádza v 75% predaných smartfónov za tretí kvartál 2012, celkovo sa tak predalo cez 136 miliónov Android zariadení

1

Operačný systém Android svetelnou rýchlosťou valcuje bezmocnú konkurenciu, čo naznačuje skvelú stratégiu Google a perfektné výsledky práce vývojárov pri zlepšovaní nášho obľúbeného Androidu. Výrobcovia ako Samsung, či ASUS si taktiež určite „mydlia“ ruky z potešenia, ako je o ich produkty, s integrovaným operačným systémom Android, záujem. Spoločnosť IDC (International Data Corporation) totižto zverejnila výsledky svojej analýzy, v ktorej tvrdí, že až 75% predaných smartfónov v treťom kvartáli roku 2012 poháňa Android, celkovo sa tak malo predať cez 136 miliónov kusov týchto smartfónov!

Oproti minulému roku, tiež tretiemu kvartálu, si Android polepšil svoje štatistiky až o 91.5%. Okrem zvýšenia podielu na trhu, z 57.5% na 75%, sa zlepšil aj objem predaných Android smartfónov v roku 2012 za tretí kvartál, zo 71 miliónov až na 136 miliónov predaných kusov, čo predstavuje takmer dvojnásobok oproti roku 2011.

Za Androidom v analytickej tabuľke následuje operačný systém iOS od Apple, BlackBerry OS, Symbian, Windows Phone 7/Windows Mobile, Linux atď.

Zdroj obrázku: endgadget.com