Úvod Novinky Huawei možno predstaví začiatkom roka až šesť nových smartfónov

Huawei možno predstaví začiatkom roka až šesť nových smartfónov

0

Čínsky výrobca Huawei, ktorý si získal svoje publikum aj u nás na Slovensku hlavne vďaka pomeru cena-kvalita, sa podľa neoverených informácii chystá predstaviť až šesť nových smartfónov a to v priebehu začiatku roka 2013.

Dva kusy (Ascend W1 a Ascend W2) by mali byť s operačným systémom Windows Phone 8, čím chce výrobca priamo konkurovať napríklad zariadeniam Nokia Lumia 920 alebo čerstvým HTC 8X a 8S. Huawei ich s takmer istotou podlezie s cenou, ale aká bude špecifikácia, dizajn a hlavne kvalita spracovania sa zatiaľ môžeme iba domnievať.

Čo sa týka zariadení s Androidom, na trh by sa mali dostať až štyri nové prírastky. Povráva sa o pomenovaniach ako Ascend D2, Ascend P2, Ascend Mate a Huawei Honor 2. Špecifikácia aj týchto zariadení je zatiaľ neznáma, no quad-core a dual-core čipy budú samozrejmosťou ako aj minimálna 1GB pamäť RAM. Zaujímavejšie to je už s displejmi. Očakávajú sa veľkosti od 4,5 palca pri smartfóne Honor 2 resp. Ascend Mate, 5 palcov by mal mať Ascend P2 a nedávno sa objavili informácie dokonca o 6,1 palcovom monštre.

Podľa informácii, spoločnosti Huawei sa darí a aj naďalej rastie. Voči konkurencii má na vrch hlavne vďaka cenovej politike a taktiež expanzii do Európy. Väčšina čínskych výrobcov zostáva vo svojom domácom regióne, v ázijských krajinách.

zdroj: androidauthority.com