Úvod Novinky Novinky v Android 4.2 Jelly Bean: Photo Sphere a užívateľské profily

Novinky v Android 4.2 Jelly Bean: Photo Sphere a užívateľské profily

0

Dnes predstavené Android zariadenia, smartfón LG Nexus 4 a tablet Samsung Nexus 10, nesú najnovšiu verziu operačného systému Android, ide konkrétne o verziu 4.2 Jelly Bean ponúkajúcu zopár zaujímavých noviniek, ktoré boli taktiež aj posledné dni na internete dosť špekulované a očakávané.

Medzi hlavné novinky Androidu 4.2 Jelly Bean sa radí Photo Sphere a možnosť vytvárať/používať viacero užívateľských profilov na Android tablete, čo umožní jednoduchšie používanie zariadenia pre viacero majiteľov. Funguje to v podstate podobne, ako to poznáme z iných operačných systémov (Windows, OS X, Linux Ubuntu atď.). Vaše špecifické nastavenia s aplikáciami, hrami alebo rozložením widgetov sa uložia pod váš profil, ktorý si pred používaním Android tabletu, s verziou 4.2 Jelly Bean, len aktivujete. Ušetríte tak kopu času, počas ktorého by ste zbytočne prispôsobovali nastavenia poďla vašich požiadaviek a ochránite zároveň aj vaše súkromie. Aktualizácii sa nevyhol ani Google Now, rozšírili sa tak možnosti hlasových povelov.

Funkcia Photo Sphere umožní fotografovať snímky v 360 stupňovom pohľade, čo vytvorí krásny dojem danej fotografie. Dokážete tak zosnímať naozaj veľký priestor, z hora a z dola, do jedného obrazu vďaka vášmu smartfónu alebo tabletu s Androidom 4.2 Jelly Bean.

Day Dream, vylepšená klávesnica a notifikačná lišta
Zobrazte na nečinnom Android zariadení vaše obľúbené foto albumy alebo si prečítajte novinky z Google Currents vďaka funkcii Day Dream, nová verzia 4.2 Jelly Bean vám poskytne naozaj veľké množstvo prispôsobení ako zobraziť informácie s jednoduchým prístupom.

Máte napríklad zmeškaný hovor? Stačí len potiahnúť notifikačnú lištu dole a môžete priamo z nej vykonávať rôzne akcie, bez zbytočného strácania času hľadaním v mobilnom zariadení. Z notifikačnej lišty môžete tiež manažovať aj nadchádzajúce udalosti nachádzajúce sa v kalendári.

Aktualizáciou prešla taktiež aj klávesnica, ktorá teraz ponúka oveľa jednoduchšie písanie vďaka swype. Dotykom prsta prejdete po jednotlivých písmenkach tvoriacich požadované slovo a po prerušení pohybu sa vloží dané slovo aj s medzerou, rýchlosť písania textov bude tak oveľa pohodlnejšia a rýchlejšia.

Zdroj + foto: android.com, in.androidauthority.com