Úvod Novinky Google žiada vývojárov aby robili kvalitnejšie aplikácie pre tablety

Google žiada vývojárov aby robili kvalitnejšie aplikácie pre tablety

0

S vypustením úspešného modelu Nexus 7 a premnožením ďalších tabletov s inými veľkosťami je jasné, že Google to myslí vážne. Jedným z problémov pri väčších tabletoch bolo, že bolo nutné rozhodnúť sa, či pôjde o zväčšenú mobilnú verziu alebo separátnu verziu pre tablety. Dnes však Google publikoval na svojom Android Developers blogu článok, ktorý vysvetľuje na čo všetko by mali vývojári myslieť, keď sa snažia naprogramovať aplikáciu, ktorá bude použiteľná aj na tablete.

Je to pokračovaním odporúčaní o dizajne, čo rozhodne pomohlo pri tom ako samotné aplikácie vyzerajú. Dnes však odporúčajú ako ich správne nastaviť aby zväčšovali všetky objekty tak, aby sa na tabletoch zobrazovali v tej správnej veľkosti. Taktiež poskytli rady o tom ako využiť voľné miesto na veľkých obrazovkách. Za príklad si zobrali aplikácie od Mint.com a to konkrétne TinyCo a Instapaper.

Myšlienka mať jednu aplikáciu, ktorá sa upraví podľa toho na akom zariadení ju spustíte je veľmi lákavá, samozrejme ak vývojári zvládnu správne nastavenie pre rôzne veľosti (ocenil by som aspoň vyladenie pre 7 palcov a 10.1 palcov). Dopadne to však tak ako plánuje Google? Poznáte aplikácie (slovenské, české), ktoré boli prispôsobené na tablety?

Zdroj: Blog Android Developers, AndroidCentral