Úvod Novinky Google bezdrôtová nabíjačka pre Nexus 4 má byť najlepšia

Google bezdrôtová nabíjačka pre Nexus 4 má byť najlepšia

0

Ošiaľ v širšej verejnosti s bezdrôtovým nabíjaním spôsobilo predstavenie Samsungu Galaxy S3, ktorý je touto funkciou vybavený. Časom však okolo funkcie zostalo ticho a samotná podložka pre bezdrôtové nabíjanie je nevedno kde.

Bezdrôtové nabíjanie je bez okolkov skvelá, pohodlná funkcia, kedy len smartfón položíte na nabíjacie zariadenie bez potreby zapájania káblov do smartfónu a nabíjanie začne prebiehať za pomoci indukcie. Pohodlné, nie však celkom účelné. Je to totižto obmedzujúce pre tých, ktorý chcú smartfón používať počas nabíjania a to robí väčšina používateľov. Málo kto nechá smartfón len tak hodinu ležať bez toho, aby na ňom nevykonal nejakú operáciu. Výnimkou je samozrejme nabíjanie počas noci.

Bezdrôtová nabíjačka od Google určená primárne pre Nexus 4 to má však zmeniť. Nabíjačka nesie tvary pologule čo znamená, že okrem toho, že je vizuálne príťažlivejšia a zaberie menej miesta ako podložka, dokážete na ňu umiestniť smartfón na výšku alebo na šírku pod prijateľným uhlom a používať ho bez toho, aby ste ho z tejto bezdrôtovej nabíjačky museli vziať do ruky.

Zatiaľ nie sú známe ceny, dostupnosť alebo kompatibilita s inými zariadeniami, ale veríme, že toto zariadenie bude dostupné na trhu súčasne so smartfónom Nexus 4 alebo krátko po ňom.

zdroj: talkandroid.com