Úvod Zaujímavosti HTC bolo vybrané pre vytvorenie nového Nexus smartfónu

[Dohady] HTC bolo vybrané pre vytvorenie nového Nexus smartfónu

0

Okolo nového (alebo nových) Nexus zariadení sa v poslednej dobe tvorí pomerne dosť špekulácii. Server GSM Arena získal nové informácie z utajeného zdroja priamo z HTC, že na novom Nexus zariadení sa podieľa práve tento taiwanský výrobca. Množstvo fanúšikov značky by to určite privítalo, ale nakoľko je tento zdroj dôveryhodný nevieme. Ale informácie sú prinajmenšom zaujímavé a atraktívne.

Zdroj tvrdí, že nové Nexus zariadenie bude bežať na Androide Jelly Bean vo verzii 4.1.2, ktorá prinesie iba mierne vylepšenie oproti pôvodnej verzii vo funkcii „Project Butter“, ktorá sa stará o absolútne plynulý chod systému a okrem toho nás čaká upravený lockscreen a opravy menších chýb.

Čo sa týka hardware, použitý by mal byť 5 palcový 1080p displej, quad-core čip Qualcomm Snapdragon S4, 12 Mpix fotoaparát, 2500 mAh batéria a až 64 GB vnútornej pamäte. HTC nie je jediný kandidát na Nexus smartfón. Okrem toho sa možno dočkáme aj Nexus zariadenia od Samsungu, Sony alebo dokonca LG. Dúfame len, že to bude za jeden-dva mesiace, ako hovoria odhady.

zdroj: androidandme.com