Úvod Novinky Top 5 najočakávanejších smartfónov do konca roka

Top 5 najočakávanejších smartfónov do konca roka

2

Najväčšou udalosťou bolo bezpochyby predstavenie Samsungu Galaxy S3, ktorý sa stal najpredávanejším Android smartfónom všetkých čias, ale rozruch okolo neho už utíchol a sú tu ďalšie, nemenej kvalitné zariadenia, ktoré by sa mali do konca roka oficiálne objaviť, a na ktoré sa teší veľká skupina potencionálnych záujemcov.

1. Nový Nexus smartfón

Google na konferencii Google I/O predstavil tablet Nexus 7, ktorý s lákavou cenou a vysokým výkonom dobýva svetové trhy. Okrem toho na nás Google vytiahol tajomnú guľu Nexus Q, čo je multimediálne zariadenie na zdieľané prehrávanie videa, hudby a obsahu Play Store.

K týmto produktom však niečo chýba. Nový Nexus smartfón. Zatiaľ sa neobjavili žiadne špekulatívne fotografie ani špecifikácie ale v okolí Google-u to už nejakú dobu „šumí“ a predstavenie na prelome jesene a zimy by bolo ideálne vzhľadom na to, že vtedy sa predáva najviac smartfónov.

2. Samsung Galaxy Note 2

Toto očakávané zariadenie je k nám najbližšie, pretože sa ho dočkáme už na konci augusta na podujatí IFA v Berlíne. Predchodca, Note prvej generácie, sa stal veľmi obľúbeným a jeho predaje zaznamenali čísla vysoko nad očakávania vedenia. Note 2 si tým pádom určite zaslúži široké publikum pri predstavovaní.

Podľa neoficálnych informácii sa môžeme tešiť na 5,5 palcový displej, štvorjadrový procesor zo Samsungu Galaxy S3 a 12 Mpix fotoaparát.

3. Nový HTC smartfón One série

HTC momentálne bojuje s poklesom zisku a slabým predajom, to však neznamená, že nepracuje na zariadení, ktoré by ho mohlo z týchto problémov dostať. Aj keď séria One nenaplnila očakávania spoločnosti a zatienil ju Samsung so svojou vlajkovou loďou, predsa len si naša po svete mnoho fanúšikov a tých by mohla potešiť správa o pripravovanom novom HTC smartfóne, ktorý by mal prísť už na jeseň.

Povráva sa o zariadení, ktoré by malo konkurovať Galaxy Note 2 s tak isto veľkým 5,5 palcovým displejom a s extrémnym výkonom. Iné zdroje zasa tvrdia o príchode modelu HTC One 2 alebo One +, ktorý bude vybavený čipom Tegra 3 + s vysokým taktom 1,7 GHz, ktorý ponúkne o 25% rýchlejší grafický výkon. Android 4.1 Jelly Bean by mal byť samozrejmosťou.

4. Motorola Droid RAZR MAXX HD

Motorola síce nie je v našich končinách veľmi v kurze za to v USA sa teší veľkej popularite. Dokonca sa povráva o predstavení rovno troch modelov a to RAZR HD, RAZR MAXX HD a RAZR Micro. Všetky zariadenia budú vybavené tenším dizajnom, lepšími kamerami a čipom Qualcomm Snapdragon S4.

Zaujímavosťou pri smartfóne RAZR MAXX je 3300 miliampérhodinová batéria, ktorá prináša nadštandardnú výdrž na jedno nabitie oproti konkurencii.

5. Sony Xperia GX/TX/Hayabusha/LT29i

Tak tieto všetky názvy prislúchajú pravdepodobne jednému zariadeniu a nikto nevie, ktoré je interné označenie, ktoré oficiálne a pod. Isté však je, že sa novej vlajkovej loď od Sony dočkáme podobne ako pri Galaxy Note 2 na veľtrhu IFA v Berlíne na konci mesiaca.

Špecifikácia bude v podobe 4,6 palcového displeja 720p, čipu Snapdragon S4, 1 GB RAM a ohromujúcim 13 Mpix fotoaparátom. Zaujímavý bude rozhodne dizajn, ako už pri Xpériach býva zvykom.

Na ktoré zariadenie sa tešíte najviac?