Úvod Neprehliadnite vlavo Motorola prepustí 20 percent zamestnancov a zavrie kancelárie

Motorola prepustí 20 percent zamestnancov a zavrie kancelárie

0

Toto rozhodnutie vyplýva z nariadenia Google-u, ktorý je vlastník spoločnosti Motorola Mobility. Táto spoločnosť postupne prejde v nasledujúcich mesiacoch rozsiahlou reštrukturalizáciou. O prácu príde okolo 4000 ľudí a Google zavrie Motorole niekoľko pobočiek po celom svete.

Okrem bežných zamestnancov sa škrty dotknú aj viceprezidentov a vrcholových funkcii, z ktorých ubudne až 40 percent. Viac ako tretina zo 4000 prepustených ľudí pracuje v USA a Motorola opustí neziskové trhy ako napríklad Indiu a Áziu, a zavrie tam svoje kancelárie a pobočky.

Okrem toho chce Google obmedziť Motorole výrobu mobilných telefónov, hlavne tých z kategórie low – end. Podobné kroky sme si mohli všimnúť u taiwanskej spoločnosti HTC, ktorej začali výraznejšie klesať zisky a opatrenia však zatiaľ nepriniesli zlepšenie.

Prečo vlastne spoločnosť Google kúpila Motorolu, keď od začiatku bolo jasné, že jej uniká konkurencie schopnosť? V záujme Google-u bolo hlavne získať niekoľko tisíc patentov, ktoré Motorola vlastnila, a ktoré kúpou celej spoločnosti Google vlastne získal. Či sa vôbec Google pokúsi Motorolu dostať do pozície konkurenta Samsungu čo sa smartfónov týka, je otázne.

zdroj: androidcentral.com