Úvod Neprehliadnite vlavo Koľko sa vlastne predalo Nexus 7 tabletov?

Koľko sa vlastne predalo Nexus 7 tabletov?

0

Tablet Nexus 7, ktorý vznikol v spolupráci spoločností Google a Asus spôsobil malú revolúciu v tomto segmente. Na rozdiel od svojho konkurenta Kindle Fire, ponúka okrem nízkej ceny aj pôsobivý výkon. Spoločnosť Google tento tablet predáva s takmer žiadnym profitom pre seba. Jej cieľom je totižto vytvoriť akýsi ekosystém a nepriamo tak zarobiť skôr na software produktoch prostredníctvom Play Store.

Po predstavení spoločnosť zaznamenala o tablet obrovský záujem a už po pár dňoch predaja sa nedal kúpiť. Jedinou možnosťou pre záujemcov bolo čakať až bude tablet opäť k dispozícii aj napriek nepretržitej prevádzke výrobných hál, ktoré jednoducho tablet nestíhali produkovať.

Koľko sa ich však naozaj predalo? Google oficiálne čísla nechce prezradiť a pravdepodobne si ich chystá na neskoršiu dobu, napr. na koniec roka kedy zosumarizuje svoje aktivity a ohúri analytikov a trhy. Redakcia Tech-Thoughts.net sa pustila do pátrania a podarilo sa jej s informáciami od DigiTimes získať relatívne presný odhad predaných kusov. Podľa získaných informáciach o počte predobjednaných dotykových panelov pre tento tablet a ďalšími informáciami (oficiálne čísla vyrobených kusov ešte pred predstavením) sa dostali k odhadu, že ku koncu tretieho štvrťroku sa Google-u podarí predať až 2 900 000 kusov tabletov Nexus 7, čo je naozaj pôsobivé číslo.

Menej presný je však odhad pre posledný štvrťrok, kde k súčasnému počtu môže pribudnúť ďalších 3 -5 miliónov predaných kusov, vzhľadom na to, že koniec roka býva v predaji elektroniky relatívne silný, počnúc aj s vianočnými sviatkami. Každopádne sa Google-u určite podarilo to čo mal v pláne. Pre koho je Nexus 7 tablet neznámym zariadením, tu je špecifikácia.

  • 7 palcový IPS displej s rozlíšením 1280×800
  • 1 GB RAM
  • Tegra 3 procesor
  • 4325 mAh batéria
  • NFC
  • 1,2 Mpix čelná kamera
  • Android 4.1
  • 8/16 GB interná pamäť

Cena za 8 GB verziu je 199 dolárov a za 16 GB verziu 249 dolárov.

zdroj: androidauthority.com