Úvod Novinky HTC zaplatí 40 miliónov dolárov za rekonštrukciu OnLive, cloudovej hracej platformy

HTC zaplatí 40 miliónov dolárov za rekonštrukciu OnLive, cloudovej hracej platformy

1

Keď sa jedná o financie HTC, tak sa zdá, že si nevedia dať rady. Taiwanský výrobca tvrdí, že si bude musieť zapísať stratu $40 miliónov za investíciu do rekonštrukcie cloudovej služby OnLive. OnLive minulý týždeň prešiel veľkou rekonštrukciou aby sa vyhol bankrotu.

HTC do OnLive investoval už vo Februári 2011, keď bola táto služba na vrchole slávy na trhu so smartphonami. Tam však začali problémy. Od tohoto obdobia sa už OnLive neobjavil ani v jednom dôležitom zariadení z ich dielne a tak pokračoval vo svojom zostupe, kvôli výdavkom súvisiacim s prevádzkou cloudových serverov, používaných na cloudové hranie. Toto však nieje prvý krát keď sa investícia HTC obrátila proti nim. Investícia do Beats Audio je ďalšia z ukážok po tom ako majiteľ Beats Audio odkúpil polovicu investícií HTC, ktoré sa snažili odlíšiť ich high-end smartphony.

Okrem toho sa zdá, že HTC sa dostáva do stále hlbších a hlbších problémov, keď ich podiel na trhu klesol až o 45% v období od 2011 do 2012. Spoločnosť teraz dúfa, že sa situácia znovu obráti s ich novou radou zariadení a tak bude vedieť konkurovať gigantom ako Samsung a Apple.

Zdroj: PC World