Úvod Aplikácie Dropbox pridal dvoj-krokové overenie. Prečítajte si návod ako ho povoliť

Dropbox pridal dvoj-krokové overenie. Prečítajte si návod ako ho povoliť

0

Pred niekoľkými týždňami mal Dropbox problémy so zabezpečením. Táto situácia dala malej hŕstke ľudí prístup k emailovým adresám užívateľov Dropboxu a tak bolo možné, že vám začali prichádzať spamy. Každá minca má však dve strany a tak bol celý tento incident poriadne prešetrený a inžinieri z Dropboxu si uvedomili, že bezpečnosť je na prvom mieste. Včera tím Dropboxu uviedol dvoj-krokové overenie (two-step verification).

Podobne ako pri Google, ak si na Dropboxe zapnete takéto overenie, budete sa musieť prihlásiť pomocou dvoch rôznych druhov informácií. Na výber budete mať zaslanie kódu smskou alebo použitie mobilnej aplikácie, ktorá vám vygeneruje bezpečnostný kód.

Po tom ako dostanete a zadáte šesť miestny kód sa vygeneruje super silné 16 miestne, alfanunerické heslo, ktoré je potrebné ak by ste si chceli túto verifikáciu vypnúť v prípade straty vášho telefónu, tabletu alebo notebooku. Toto heslo si poriadne uschovajte a rozhodne si ho nedajte do textového súboru v Dropboxe.

Keď sa to všetko dokončí, tak budete musieť zadať vaše heslo a unikátny kód zakaždým, keď si budete chcieť nastaviť Dropbox na ďalších zariadeniach.

Aby ste si to nastavili aj na svojom účte (čo silno doporučujeme), tak zamierte sem a presuňte sa na koniec stránky. Užívajte v „bezpečí“. Ako ste na tom vy? Plánujete si zapnúť túto funkciu?

Zdroj: AndroidPolice